Biden: Atacul RPDC asupra Statelor Unite cu arme nucleare ar duce la distrugerea regimului aflat la conducere de la Phenian

Biden: Atacul RPDC asupra Statelor Unite cu arme nucleare ar duce la distrugerea regimului aflat la conducere de la Phenian

Președintele american a numit, de asemenea, inacceptabil un atac asupra aliaților și partenerilor Washingtonului.

Joe Biden. Foto: Profimedia

Un atac ipotetic nord-coreean asupra Statelor Unite, a aliaților și partenerilor săi folosind arme nucleare ar duce la distrugerea regimului care conduce la Phenian, a anunțat miercuri președintele american Joe Biden, la o conferință de presă comună cu liderul sud-coreean Yoon Seok-yeol, în urma discuțiilor de la Casa Albă.

Atacul nuclear al Coreei de Nord asupra Statelor Unite, a aliaților sau a partenerilor săi este inacceptabil și va duce la dispariția oricărui regim care ia astfel de măsuri”, a spus Biden.

El a spus că Washingtonul și Seulul se vor consulta mai frecvent „cu privire la orice acțiune care este avută în vedere sau întreprinsă” ca parte a izolării Phenianului. Potrivit Președintelui, Republica Coreea și-a reafirmat în mod repetat statutul non-nuclear și aderarea la Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare (TNP).

Liderul american a reamintit că miercuri Statele Unite și Republica Coreea vor anunța Declarația de la Washington, în baza căreia va fi creat un grup consultativ de planificare nucleară SUA-Coreea de Sud pe motivul amenințărilor din RPDC. El a numit documentul „un pas rezonabil pentru a consolida descurajarea extinsă și un răspuns la amenințarea nucleară în creștere a RPDC”. „Vorbim despre consolidarea descurajării ca răspuns la comportamentul RPDC și desfășurarea unor consultări cuprinzătoare”, a adăugat liderul de la Casa Alb[.

Biden a mai spus că Statele Unite „nu vor desfășura arme nucleare în peninsula [coreeană]”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”