Biden crede că obiectele doborâte de Statele Unite au fost baloane ale unor companii sau instituții private

Biden crede că obiectele doborâte de Statele Unite au fost baloane ale unor companii sau instituții private

Președintele Statelor Unite a declarat că săptămâna trecută a „ordonat doborârea acestor trei obiecte din cauza amenințării la adresa traficului aerian comercial”.

Foto: EPA-EFE

Autoritățile cred că cele trei baloane care au fost doborâte săptămâna trecută deasupra Americii de Nord au aparținut, cel mai probabil, unor companii private sau unor instituții de cercetare, mai degrabă decât să fi fost baloane de spionaj. Acest lucru a fost anunțat joi de președintele american Joe Biden.

"Nu știm încă exact ce au fost aceste trei obiecte aeriene. Dar în acest moment, nimic nu indică faptul că ele au fost asociate cu programul Chinei de utilizare a baloanelor de recunoaștere sau ar fi vehicule de recunoaștere din orice altă țară", a spus el. . „Conform estimărilor actuale ale comunității de informații, aceste trei obiecte erau cel mai probabil baloane ce aparțineau unor companii private, instituții de recreere sau de cercetare, [ar putea fi implicate în] studii meteorologice sau în alte cercetări”, a spus liderul american. Președintele SUA a spus că oficialii serviciilor de informații „încă fac evaluări” cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Biden a remarcat că săptămâna trecută a „ordonat doborârea acestor trei obiecte din cauza amenințării la adresa traficului aerian comercial”. Potrivit acestuia, partea americană „nu a putut exclude atunci pericolul monitorizării instalațiilor secrete” din Statele Unite. După cum a clarificat liderul american, el s-a consultat anterior cu premierul canadian Justin Trudeau.

Săptămâna trecută, Comandamentul Comun de Apărare Aerospațială din America de Nord a înregistrat trei obiecte neidentificate, dintre care două au fost doborâte de armata SUA în spațiul aerian național și unul deasupra teritoriului canadian. Sa observat că toate cele trei obiecte erau mult mai mici decât balonul chinez doborât anterior, se aflau la o altitudine mai mică și nu erau similare în exterior cu acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina