Biden, despre explozia de la spitalul din Gaza: pare că a fost cauzată de „cealaltă echipă”

Biden, despre explozia de la spitalul din Gaza: pare că a fost cauzată de „cealaltă echipă”

Președintele Joe Biden a sosit miercuri la Tel Aviv, demonstrându-și sprijinul pentru Israel într-o perioadă de tensiuni crescute. Această vizită are loc în urma unui incident tragic în Gaza, unde un spital a fost bombardat , iar responsabilii sunt încă necunoscuți.

Joe Biden se află miercuri la Tel Aviv, unde s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Biden și-a exprimat îngrijorarea, sugerând că bombardamentul „pare să fi fost făcut de cealaltă echipă”, deși nu a oferit dovezi concrete pentru a susține această afirmație.

La scurt timp după ce a aterizat la Tel Aviv miercuri dimineață, președintele Biden și-a exprimat profunda tristețe și indignare în legătură cu recentul atac asupra spitalului Al Ahli din Gaza, care a avut loc noaptea trecută. Ministerul palestinian al Sănătății a raportat că bombardamentul a dus la pierderea tragică a cel puțin 500 de vieți, predominant femei și copii, conform Associated Press.

Identitatea părții responsabile pentru atac rămâne neclară, deoarece atât Israelul, cât și grupurile palestiniene s-au arătat reciproc cu degetul.

„Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcut de cealaltă echipă, nu de voi”, i-a remarcat președintele Biden premierului israelian Benjamin Netanyahu , prezent și el, conform cotidianului britanic „ Daily Mail ”. Cu toate acestea, el a recunoscut necesitatea unor investigații suplimentare, abținându-se de la prezentarea unor dovezi concludente.

Vizita președintelui Biden: o dovadă de sprijin pentru Israel

Călătoria președintelui Biden la Tel Aviv servește drept o demonstrație puternică de solidaritate cu unul dintre cei mai apropiați aliați ai Americii, în special în lumina recentelor atacuri teroriste conduse de Hamas la începutul acestei luni.

Inițial, președintele Biden urma să se întâlnească cu liderii arabi, inclusiv cu președintele palestinian Mahmoud Abbas, dar aceste întâlniri au fost anulate ca protest față de atentatul cu bombă de la spital.

Casa Albă a făcut referire la declarația președintelui Abbas privind o perioadă de doliu de trei zile în urma atacului. Președintele Abbas conduce Autoritatea Palestiniană, singurul guvern palestinian cu legături cu Occidentul, care a condus anterior Gaza înainte de Hamas.

Un material audio neverificat arată că racheta a fost trasă de jihadiști

În timpul interacțiunii sale cu presa miercuri, prim-ministrul Netanyahu s-a referit la președintele Biden ca la un „prieten adevărat” și a lăudat decizia sa „profund emoționantă” de a vizita Israelul în aceste vremuri dificile.

Comentariile lui Netanyahu au fost făcute după ce Forțele de Apărare ale Israelului au publicat o transcriere audio, în care se presupune că teroriștii Hamas discută despre un tir de rachetă ratat care a lovit spitalul.

De asemenea, acestea au susținut că schijele găsite nu corespund celor asociate în mod obișnuit cu armamentul israelian. Cu toate acestea, autenticitatea acestei înregistrări audio nu a fost verificată în mod independent.

Israelul și-a intensificat atacurile asupra Fâșiei Gaza în urma activităților teroriste mortale ale Hamas în sudul Israelului de la 7 octombrie. De la începutul contraofensivei israeliene, autoritățile sanitare palestiniene raportează peste 3.300 de decese în Fâșia Gaza. Oficialii israelieni au confirmat aproximativ 1.400 de victime de partea lor, începând de luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?