Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

Joe Biden a reacţionat laconic joi la criticile recente, neobişnuit de puternice, ale liderilor chinezi legate de politica americană faţă de Beijing, scrie AFP.

Foto Profimedia

Întrebat despre cum a reacţionat la remarcile foarte directe ale omologului său chinez, Xi Jinping, preşedintele american a răspuns pur şi simplu "nu prea mult".

Luni, liderul chinez a emis, potrivit unui raport al agenţiei de presă Xinhua, o rară critică directă la adresa Statelor Unite, reproşându-le nominal că antrenează ţările occidentale într-o "politică de izolare, încercuire şi represiune împotriva Chinei".

Şi marţi, ministrul chinez de externe, Qin Gang, a declarat că "dacă Statele Unite nu pun frână, ci continuă să accelereze pe calea greşită, niciun fel de protecţii nu vor împiedica deraierea" relaţiilor dintre Beijing şi Washington.

Dacă se va întâmpla asta, "va fi inevitabil un conflict şi o confruntare", a adăugat Qin Gang într-o conferinţă de presă.

Dacă preşedintele democrat spune că încearcă să pună în aplicare protecţii diplomatice pentru a preveni ca această competiţie să degenereze, mai multe episoade recente, de la ostilitatea crescândă a Washingtonului faţă de TikTok până la afacerea balonului chinez, tind să indice că orizontul unei apropieri se întunecă pe zi ce trece.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...