Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina

Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a criticat, joi, Partidul Republican spunând că acesta dorește, în cazul unei victorii la alegerile legislative din noiembrie, să reducă sprijinul financiar acordat Ucrainei.

Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar pentru Ucraina FOTO EPA EFE

"Spun că, dacă vor câştiga, probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina", a declarat preşedintele american, potrivit Agerpres.

Aflat în vizita în Pennsylvania, un stat cheie pentru alegerile legislative de la mijlocul mandatului său, Biden a mai precizat că republicanii nu înțeleg politica externă americană, că nu este vorba doar despre Ucraina, ci despre întreaga alianță NATO.

Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera inferioară a Congresului american, declara marți că partidul său nu va semna un "cec în alb" Ucrainei, dacă va ajunge la conducere. Sondajele prezic o victorie a republicanilor.

SUA a oferit ajutoare financiare consistente Ucrainei de la începutul războiului. Administrația Biden a eliberat 17.6 miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina să depășească criza produsă de invazia rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...