Biden, mesaj pentru Maia Sandu: „Doamnă președinte, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră” VIDEO

Biden, mesaj pentru Maia Sandu: „Doamnă președinte, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră” VIDEO

„Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate”, a declarat Joe Biden în discursul său de la Varșovia, lăudând-o pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, și cerând audienței aplauze pentru ea.

Joe Biden, discurs istoric la Varșovia FOTO EPA-EFE

„Democrațiile de peste tot din lume sunt mai puternice, nu mai slabe. Autocrațiile din lume sunt mai slabe, nu mai puternice. În momentele de neliniște, oamenii înțeleg ce este important și pentru ce este nevoie să lupte. Oamenii știu asta, voi știți asta.

De fapt, voi, în Polonia știți mai bine decât oricine ce înseamnă solidaritatea, ce înseamnă să luptați împotriva opresiunii. Ne amintim cum Varșovia a fost distrusă în Al Doilea Război Mondial și prin ce a trebuit să treacă Polonia sub regimul comunist.

Iar acum oamenii din alte locuri, precum Belarus, continuă să lupte pentru democrația lor.

Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate, să-și câștige independența. Doamnă președinte Sandu, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră. Un rând de aplauze pentru doamna președinte”, a spus Joe Biden.

După vizita-surpriză de la Kiev, președintele american Joe Biden a susținut un discurs istoric, al doilea în mai puțin de un an, la Castelul Regal din Varșovia, pentru a reitera angajamentul SUA față de sprijinirea Ucrainei și a consolida unitatea occidentală în timp ce războiul se complică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…