Biden, pe „teren fierbinte”. Președintele american a făcut o glumă despre un incendiu devastator

Biden, pe „teren fierbinte”. Președintele american a făcut o glumă despre un incendiu devastator

Președintele american Joe Biden se confruntă cu reacții negative pentru că a făcut o glumă despre "terenul fierbinte" din Maui, referindu-se la incendiile devastatoar e cu care se confruntă insula din arhipelagul Hawaii. Comentariul a fost făcut în timp ce Biden se întâlnea mai mulți oficiali locali și echipe de căutare și salvare. În timp ce unii au considerat remarca veselă, mulți utilizatori de pe rețele sociale au criticat-o ca fiind nepotrivită, având în vedere gravitatea situației.

Joe Biden a glumit despre cu privire la incendiile din Maui

Criticii, printre care investitorul Michael Dearing și comentatorul conservator Robby Starbuck, au pus la îndoială diplomația afișată prin acceastă glumă. Alții, precum comentatorul conservator Steve Guest, au cerut mai multă empatie din partea președintelui.

Reacția de pe rețelele de socializare a fost semnificativă, notează FOXNews.com, portalul conservator de știri din SUA. Utilizatorii și-au exprimat dezamăgirea și frustrarea. Unii chiar au speculat cu privire la motivele din spatele comportamentului lui Biden, sugerând că acesta s-ar putea datora senilității.

Andrew Bates, secretar-adjunct de presă al Casei Albe și consilier principal de comunicare, a apărat remarca lui Biden, descriind criticile ca fiind "lipsite de eleganță și stupide". El a subliniat că Biden și-a arătat aprecierea față de echipele de căutare și salvare și față de munca lor importantă.

Localnicii din Hawaii așteaptă ajutorul Casei Albe

Acest incident se adaugă la criticile cu care s-a confruntat Joe Biden în ceea ce privește răspunsul său la incendiile de vegetație din Maui . Inițial, el nu a făcut niciun comentariu cu privire la numărul tot mai mare de morți, ceea ce a atras numeroase critici. Ulterior, el a anunțat că intenționează să viziteze Hawaii împreună cu prima doamnă Jill Biden, dar mulți locuitori din Maui și-au exprimat frustrarea față de lipsa de ajutor din partea Casei Albe.

Primarul din Maui, Richard Bissen, a raportat că aproximativ 850 de persoane sunt încă dispărute, subliniind urgența și gravitatea situației.

Pe măsură ce reacțiile continuă să se adune, rămâne de văzut cum va răspunde președintele Biden la îngrijorările și criticile legate de comentariul său și de răspunsul său la incendiile din Maui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?