Biden și-ar putea anunța candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare VIDEO

Biden și-ar putea anunța candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare VIDEO

Preşedintele american Joe Biden şi-ar putea anunţa săptămâna viitoare candidatura pentru alegerile din 2024, au informat mai multe mass-media joi, transmite AFP.

În 2019, Biden şi-a anunţat candidatura tot printr-un video. FOTO EPA EFE (Arhivă)

Potrivit Washington Post şi CNN în special, care au citat surse anonime, Joe Biden ar urma să îşi lanseze campania prezidenţială într-un videoclip, scrie Agerpres.

Washington Post a menţionat data de marţi, 25 aprilie, care coincide cu cea a anunţului său din 2019, când Joe Biden a intrat în cursa pentru a-l învinge pe preşedintele Donald Trump. Cotidianul subliniază însă că planurile echipei lui Joe Biden nu sunt finalizate şi că anunţul ar putea fi amânat.

Deja cel mai în vârstă preşedinte în exerciţiu din istoria SUA la 80 de ani, Joe Biden ar urma să aibă 86 de ani la sfârşitul unui al doilea mandat, în cazul în care l-ar câştiga.

Principalul său adversar din tabăra republicană în acest moment este Donald Trump , deschizând astfel posibilitatea unei revanşe pentru scrutinul din 2020.

În 2019, democratul Joe Biden şi-a anunţat candidatura tot printr-un video . Deşi mulţi l-au văzut iniţial ca pe un politician pe tuşă, ieşit din lumea politică după încheierea mandatului său de vicepreşedinte al lui Barack Obama, fostul senator de Delaware s-a impus, câştigând nominalizarea partidului său şi apoi învingându-l pe Donald Trump .

Joe Biden a sugerat deja în mai multe rânduri că va candida pentru a fi reales, inclusiv în timpul călătoriei sale în Irlanda de săptămâna trecută, când a declarat: „V-am spus că plănuiesc să candidez din nou".

Susţinătorii lui Joe Biden au indicat totuşi că acesta nu vede nicio urgenţă în a-şi oficializa intrarea în cursă pentru un nou mandat prezidenţial.

Tabăra republicanilor se va confrunta în lupta internă pentru nominalizarea candidatului la scrutinul prezidenţial, care se anunţă o sursă de dispute, în timp ce locatarul de la Casa Albă profită de absenţa unor contra-candidaţi semnificativi în rândul Partidului Democrat care să îl înfrunte în cursa pentru nominalizare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...