Bihor: 16 cetăţeni sirieni şi afgani, descoperiţi în două TIR-uri, în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Două grupuri de 12, respectiv 4 cetăţeni sirieni şi afgani, ascunşi în două automarfare, au fost descoperite vineri de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, a informat, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit sursei, cele două automarfare conduse de doi cetăţeni români au ajuns în dimineaţa zilei de vineri, în jurul orei 4.10, la interval de zece minute, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară.

Primul ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă marca Krone, ambele înmatriculate în România, era condus de cetăţeanul român C.V., în vârstă de 40 de ani.

Tot aici s-a prezentat în scurt timp pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român G.G., în vârstă de 37 de ani, conducând alt ansamblu rutier.

Conform documentelor de însoţire, cei doi şoferi transportau canapele, din România pentru o firmă din Franţa.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra celor două mijloace de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii primului ansamblu rutier, au fost descoperite ascunse doisprezece persoane, iar în semiremorca celui de-al doilea autovehicul, au fost descoperite ascunse alte patru persoane," se arată în comunicat.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni şi afgani, cele două grupuri fiind formate din patru bărbaţi, o femeie şi 11 minori. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 1 an şi 16 ani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferii români şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 16 cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…