Bihor: 25 de irakieni şi palestinieni, descoperiţi într-o autoutilitară, în PTF Salonta

Bihor: 25 de irakieni şi palestinieni, descoperiţi într-o autoutilitară, în PTF Salonta

Un grup de 25 de cetăţeni irakieni şi palestinieni, din care 13 minori, ascunşi într-o autoutilitară, a fost depistat de poliţiştii de frontieră bihoreni în timp ce încerca să iasă ilegal din ţară cu ajutorul a doi şoferi români.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, cei care i-au descoperit luni noaptea, în jurul orei 1,00, au fost poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta.

"În baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta - judeţul Bihor au oprit luni, în jurul orei 1,00, pe comunicaţia Arad - Oradea, la intrarea în localitatea Ciumeghiu, două autoutilitare, mărcile Peugeot Boxer şi Renault Master, înmatriculate în România, la volanul cărora se aflau doi cetăţeni români. Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport", se arată în comunicat.

Astfel, în interiorul uneia dintre autoutilitare, marca Peugeot Boxer, au fost descoperite ascunse 25 de persoane, dintre care şapte bărbaţi, cinci femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între 2 şi 17 ani. Totodată, în celălalt mijloc de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că se aflau bunurile personale ale migranţilor.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Palestina, majoritatea înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, s-a mai stabilit ca şoferii români au preluat cetăţenii străini din Timişoara şi urmau să îi transporte în apropierea frontierei pentru a trece ilegal graniţa în Ungaria, cu destinaţia finală Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit şoferilor acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, respectiv pentru trecere/tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cele 25 de persoane, cercetările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Cele două autoutilitare utilizate în activitatea infracţională au fost indisponibilizate la sediul ITPF Oradea până la finalizarea cercetărilor. AGERPRES / (AS - autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean