Bihor: Aproape o mie de orădeni au mărșăluit pe străzile din centrul municipiului

Bihor: Aproape o mie de orădeni au mărșăluit pe străzile din centrul municipiului

Aproape o mie de orădeni, majoritatea tineri, au ieșit pe stradă miercuri seară, în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la ''Colectiv'' și pentru a protesta împotriva guvernanților.

Tinerii s-au adunat în cursul serii la Statuia Ostașului Român, din parcul 1 Decembrie, de unde, după o jumătate de oră, au pornit în marș pe un traseu central din municipiu, scandând 'Ieșiți din casă, dacă vă pasă', 'Jos corupția!', "Cinste lor, cinste salvatorilor", "Am sta în casă, dar morții nu ne lasă".

'Am ieșit pentru că am izbucnit, la fel ca toți românii, încă de ieri seară, pentru că toți cei pe care i-am ales să ne conducă țara pun mai presus de viață, sănătate și libertatea omului, banii, interesele. Corupția ucide. Așteptăm o viață mai bună, să nu mai fie atâta corupție, fiecare să reușească în viață pe puterile lui, nu pe relații și cunoștințe. Sperăm să se schimbe ceva', a declarat un protestatar.

'În primul rând am ieșit, pentru că noi, tinerii, generația nouă, vrem să schimbăm ceva în România, în mai bine. Ne-am săturat de hoții, corupți, de parlamentari care abuzează de orice în țara asta, inclusiv de fondurile europene. M-am scârbit de Guvern, nu de țara noastră, că avem o țară minunată, în care vrem să trăim', a completat un alt orădean.

Protestatarii s-au oprit în fața Catedralei Ortodoxe din centrul civic al municipiului unde au scandat 'Vrem spitale, nu catedrale!'. Deși jandarmii au încercat să-i convingă să intre în parcul 1 Decembrie din apropiere, tinerii au pornit mai departe către cartierul Nufărul.

AGERPRES/(A-autor Eugenia Pașca)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?