Bihor: Consiliul Județean nu s-a constituit nici la a doua convocare

Bihor: Consiliul Județean nu s-a constituit nici la a doua convocare

Noul Consiliu Județean Bihor nu s-a constituit nici sâmbătă, la a doua convocare a prefectului, pentru că cei 17 consilieri PNL nu au intrat în sala de ședințe.

Ultima convocare anunțată de prefectul Claudiu Pop este pe data de 28 iunie.

Mircea Mălan, candidatul PNL la conducerea CJ Bihor, a precizat, sâmbătă, că liberalii nu s-au prezentat la ședința de constituire deoarece au decis să mai acorde "o ultimă șansă responsabilității și normalității în politică", de a reprezenta în CJ cele peste 115.000 de voturi pe care bihorenii le-au acordat PNL.

"Am avut aseară o întâlnire cu toți primarii noștri și am fost mandatați să mergem în această bătălie până la capăt, dar să nu ne vindem sufletul și interesele acestui județ, ale celor care ne-au acordat încrederea. Ca urmare, ne vom prezenta marți la ședința de constituire. Sperăm ca, până atunci, ceea ce este normal pentru toată lumea va fi și pentru cei care pot să constituie o majoritate stabilă împreună cu PNL pentru a dezvolta acest județ", a susținut Mălan.

Cât privește relația cu UDMR, Mălan a spus că liberalii "le-au făcut o ofertă" care să le permită "celor din UDMR să mențină legătura instituțională cu electoratul din Oradea, care i-a sancționat la alegeri".

"După ce au spus răspicat că propunerea făcută de PNL o apreciază ca foarte corectă, după ce am primit asigurări verbale de la mai mulți lideri că totul e bătut în cuie, s-au răzgândit. În mod surprinzător, oameni care ne spun că pentru ei cuvântul e cuvânt au uitat ce au promis, s-au adunat la colțul unei mese și vor să constituie o alianță nu pentru a dezvolta acest județ, ci o alianță împotriva PNL. (...) Protocolul nostru până în 2020 este scris, dar pentru unii cuvântul contează mai mult decât orice formă scrisă, iar pentru alții, indiferent câte protocoale ai încheia, faci până la urmă cum crezi că e mai bine pentru interesul exclusiv al partidului tău. (...) Ne-au anunțat înainte cu o zi de prima dată stabilită pentru constituirea CJ Bihor, ne-au anunțat verbal că, din păcate, ceea ce a fost sigur nu mai e, că vor să facă o altă înțelegere", a explicat Mircea Mălan.

La alegerile locale, PNL a câștigat 17 mandate de consilieri. PSD — 9 consilieri, UDMR — 7 și ALDE — 2 au format o majoritate (18 consilieri) și îl susțin ca președinte al CJ Bihor pe Pasztor Sandor (UDMR), cu vicepreședinții Ioan Mang (PSD) și Traian Bodea (ALDE). PNL Bihor are un acord încheiat cu organizația județeană UDMR până în anul 2020.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, consilier județean, și-a exprimat convingerea însă că liberalii vor veni la următoarea convocare.

"Nu au venit (sâmbătă — n.r.) pentru că nu au convins pe nimeni să trădeze această alianță. Și nici nu cred că vor convinge, atâta timp cât oamenii politici din această alianță nu sunt și nu concep ideea de vânzare și de trădare. Până marți mai au trei zile să răspândească zvonuri că l-au mai cumpărat pe x sau l-au convins pe y, promițând diverse lucruri. Dacă, prin absurd, nu vor veni și la viitoarea întâlnire, în mod normal vor trebui să intre în CJ următorii 17 de pe lista PNL. Dacă nici aceia nu doresc să participe sau nu se dă către CJ o listă, atunci se fac alegeri parțiale pentru cele 17 locuri, în care, sigur, alianța PSD — UDMR — ALDE va lua cel puțin 55%, adică PNL va rămâne cu vreo șapte consilieri, ceea ce nu cred că vor risca", a declarat Ioan Mang.

AGERPRES/(A — autor Eugenia Pașca, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...