Bihor: Doi afgani care au vrut să treacă graniţa pe jos, depistaţi la 200 de metri de frontieră

Bihor: Doi afgani care au vrut să treacă graniţa pe jos, depistaţi la 200 de metri de frontieră

Doi cetăţeni din Afganistan au fost depistaţi, duminică seara, la aproximativ 200 de metri de graniţa de vest a ţării de către poliţiştii de frontieră din sectorul Borş, au anunţat, luni, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, cei doi afgani erau solicitanţi de azil în România şi au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş - ITPF Oradea au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei doi cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului PF Borş, pentru cercetări", se arată în comunicat.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au aflat că sunt cetăţeni afgani, solicitanţi de azil în România, în vârstă de 22, respectiv 39 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Franţa.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?