Bihor: Ferdinant Stănescu a fost condamnat la trei ani de închisoare

Bihor: Ferdinant Stănescu a fost condamnat la trei ani de închisoare

Ferdinant Stănescu a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea - Secția penală la o pedeapsă de 3 ani închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Decizia din 1 iulie 2016 este definitivă, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție (DGA) remis AGERPRES.

Direcția Generală Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bihor a înregistrat, la 24 noiembrie 2015, denunțul unei persoane prin care a sesizat faptul că Ferdinant Stănescu, pretinzând că are influență atât asupra procurorului de caz, cât și asupra a doi magistrați judecători, i-ar fi promis că, în schimbul sumei de 30.000 euro, îi va determina pe aceștia să dispună punerea în libertate a tatălui acesteia, arestat preventiv într-o cauză a Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Denunțul a fost înaintat spre competentă soluționare Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea, procurorul desemnat dispunând delegarea lucrătorilor de poliție judiciară ai S.J.A. Bihor pentru efectuarea unor acte procedurale.

Martora denunțătoare și mama acesteia au avut, în ziua următoare, 25.11.2015, o întâlnire cu Stănescu Ferdinant, care a pretins suma de 30.000 euro, în două tranșe, fiecare a câte 15.000 euro, prima tranșă urmând să îi fie remisă până la sfârșitul lunii noiembrie, iar cea de-a doua după eliberarea tatălui denunțătoarei. Inculpatul a precizat că suma de 30.000 euro este necesară pentru a fi predată celor trei magistrați, astfel încât fiecăruia să-i revină câte 10.000 euro.

Stănescu s-a întâlnit din nou cu martora denunțătoare și mama acesteia, în seara zilei de 9 decembrie 2015, de la care a primit 12.000 euro, prins în flagrant de echipa operativă formată din procuror și lucrători de poliție judiciară ai S.J.A. Bihor.

Prin rechizitoriul din 29 decembrie 2015, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Stănescu Ferdinant pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...