Bihor: Grup de şapte persoane cercetate penal pentru că nu au declarat la frontieră că s-au întors din Franţa

Un grup de şapte bărbaţi, dintre care unul minor, care locuiesc în municipiul Beiuş şi localităţi apropiate, întorşi în ţară săptămâna trecută, au fost puşi sub urmărire penală miercuri de procurori, după ce s-a descoperit că aceştia au minţit la frontieră declarând că vin din Austria şi nu din Franţa, zonă roşie.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş s-a înregistrat un dosar penal privind 7 persoane de sex masculin ( 6 majori şi 1 minor), care locuiesc în municipiul Beiuş şi în comune apropiate, sub aspectul comiterii a 7 infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor şi 7 infracţiuni de fals în declaraţii", se precizează în comunicat.

În fapt, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în 27 martie 2020, aceste persoane au revenit în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, din judeţul Arad, cu acelaşi autoturism, condus de către una dintre ele, declarând în fals în faţa organelor de control că se întorc în ţară din Austria (zona galbenă), cu toate că se întorceau din Franţa (zona roşie), cu scopul de a nu intra în carantină, ci în izolare la domiciliu.

"Neintrând în carantină, deşi au revenit din ţări care sunt declarate zone roşii în contextul pandemiei COVID 19, aceste persoane au creat astfel un context favorabil răspândirii unei boli infectocontagioase", au transmis procurorii.

Potrivit noilor reglementări, falsul în declaraţii, atunci când se ascunde riscul privind infectarea cu o boală infectocontagioasă se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

În cazul infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, dacă nu a avut ca urmare răspândirea unei boli, pedeapsa este cuprinsă între 6 luni şi 3 ani, în caz contrar pedeapsa fiind cuprinsă între 1 şi 5 ani. AGERPRS / (AS - autor: Eugenia Paşca, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing