Bihor: Peste 500 de protestatari orădeni au cerut retragerea ordonanței de modificare a CP, demisia guvernului și alegeri anticipate

Bihor: Peste 500 de protestatari orădeni au cerut retragerea ordonanței de modificare a CP, demisia guvernului și alegeri anticipate

Aproximativ 500 de orădeni s-au adunat, miercuri, la o manifestație de protest, autorizată în Piața Unirii, protestatarii solicitând retragerea ordonanței de urgență de modificare a codurilor penale, demisia guvernului și alegeri anticipate, deoarece, afirma organizatorul Sebastian Duma, actualul Executiv nu ar mai reprezenta poporul.

"Acest guvern încearcă să sechestreze această țară. Nu-i vom da voie să facă asta! Nu suntem protestatari de profesie, avem și noi viețile noastre, familiile noastre, dar din păcate, nu putem trăi normal într-o țară în care Guvernul, la miezul nopții, legiferează în favoarea infractorilor. Acest guvern trebuie să respecte legea și Constituția, că nu poate să abuzeze de faptul că are o majoritate în parlament, obținută în urma unui scrutin electoral, e drept, dar nu poți să abuzezi, la modul absolut, de toate drepturile pe care ți le dă guvernarea și să calci în picioare drepturile altor cetățeni, legi înscrise în Constituție", a declarat, pentru AGERPRES, Sebastian Duma.

Potrivit acestuia, în Constituție se menționează, la articolul 73, că nu se poate legifera prin OUG în domenii ce țin de grațieri, amnistii, infracțiuni și pedepse.

"Or ei tocmai asta au făcut. Neluând în seamă protestele oamenilor din stradă, ale organizațiilor civice, ale corpului de magistrați, ale asociațiilor care reprezintă magistrații, începând cu CSM. Ei calcă în picioare totul. Dl. Iohannis a avut dreptate: sunt doi elefanți uriași pe care dacă nu-i strunim ne vor duce pe un drum de pe care nu cred că ne mai întoarcem repede sau ar fi foarte dificil. De aceea le solicităm să retragă ordonanța, să-și dea demisiile din guvern și să avem alegeri anticipate", a declarat Sebastian Duma.

Cetățenii au ieșit de la ora 17,00 în piața centrală cu steaguri, pancarte, vuvuzele și portavoci pentru a protesta împotriva guvernului PSD și ALDE.

După ce s-au adunat în piață, protestatarii au parcurs în marș un traseu din centrul municipiului scandând lozinci, precum: "Jos labele de pe justiție!", "Codruța, nu uita/Noi suntem de partea ta!", "Vrem democrație, nu hoție!", "Afară, afară, cu PSD din țară!", "I-li-escu, lângă Vișinescu!", "Sunteți un partid de hoți/De corupți și de mafioți!", "Rușine, rușine, să vă fie!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!", dar și "Jos, Iordache!", "PSD — ciuma roșie!", "Anticipate!", "Vrem stat de drept!".

"Ne deranjează că nu contăm, că nu ni se ascultă vocea. Oamenii au ieșit în stradă pentru că nu au fost dezbateri publice serioase", a spus un manifestant, Ciprian Rotaru.

AGERPRES/(A — autor: Eugenia Pașca, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?