Bihor: Șase adulți din Siria și Irak, ascunși în podeaua unei autoutilitare, întorși de la graniță

Șase cetățeni din Siria și Irak, ascunși într-o autoutilitară, au fost opriți la granița cu Ungaria de polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, informează un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

Sursa foto: (c) www.politiadefrontiera.ro

Potrivit sursei citate, cei șase au încercat să iasă ilegal din țară, în cursul nopții, ascunși într-un spațiu special amenajat în podeaua unei autoutilitare cu platformă, înmatriculată în Bulgaria. Aceasta era condusă de cetățeanul bulgar Georgi D., în vârstă de 38 de ani, și a ajuns în PTF Nădlac II vineri, în jurul orei 02,30.

La controlul amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în podeaua platformei, un spațiu special amenajat, unde se aflau ascunse șase persoane, două femei și patru bărbați.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 17 și 52 ani, toți fiind solicitanți de azil în România. În cadrul primelor cercetări, persoanele au declarat că doreau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen și au recurs la această metodă deoarece nu posedau documente de călătorie pentru trecerea frontierei.

Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor ascunse acte de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanului bulgar pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

AGERPRES / (AS — autor: Eugenia Pașca, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala