Bihor: Trafic întrerupt temporar la graniţa cu Ungaria

Punctele de trecere a frontierei în Ungaria au fost redeschise, luni, în jurul orei 13,20, a informat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

"Traficul a fost reluat în jurul orei 13,15 - 13,20, în toate punctele de trecere în Ungaria, după ce autorităţile de frontieră ungare au reuşit să remedieze defecţiunile apărute la sistemul informatic", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

 

ORA 13, 31 Bihor: Trafic întrerupt temporar la graniţa cu Ungaria

 

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea despre faptul că luni, începând cu ora 8,30 (ora României), sistemul informatic al autorităţilor ungare nu funcţionează, sens în care nu pot fi efectuate formalităţile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria.

Astfel, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare, a informat, într-un comunicat ITPF Oradea.

Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Potrivit sursei citate, ITPF Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ.

"Menţionăm că la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, in conformitate cu legislaţia europeană în vigoare," se arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…