Bihor: Zece persoane propuse pentru trimitere în judecată, pentru contrabandă cu ţigări

Bihor: Zece persoane propuse pentru trimitere în judecată, pentru contrabandă cu ţigări

Zece bihoreni bănuiţi de contrabandă cu ţigări au fost cercetaţi de poliţişti, care au propus trimiterea lor în judecată pentru un prejudiciu la bugetul de stat de peste 184.000 de lei, a informat marţi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Potrivit comunicatului IPJ, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor din cadrul IPJ Bihor au finalizat luni, 25 mai, cercetările faţă de cele zece persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 71 de ani, din judeţul Bihor, bănuite de comiterea infracţiunilor de contrabandă, varianta asimilată, respectiv contrabandă în formă continuată, varianta asimilată.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii bihoreni îi bănuiesc pe trei bărbaţi de 50, 50, respectiv 32 de ani, din comuna Tileagd, din comuna Sânmartin şi din municipiul Oradea, în calitate de furnizori, precum şi pe alte şapte persoane din Oradea, Tileagd, Aştileu, Sâmbăta, Săcueni, Diosig şi Toboliu, în calitate de cumpărători/revânzători, că, în perioada septembrie 2018 - martie 2019, ar fi conceput şi dezvoltat o reţea ilicită în domeniul comercializării de ţigarete provenite din contrabandă - colectare, transport, deţinere, depozitare şi vânzare - în vederea obţinerii de venituri ilicite, cauzând astfel prejudicii însemnate bugetului general consolidat al statului, prin sustragerea de la plata taxelor, impozitelor şi accizelor", se arată în comunicat.

Pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor în cauză, poliţiştii bihoreni au efectuat, la 12 martie 2019, 32 de percheziţii domiciliare şi la sedii ale unor societăţi comerciale, în cadrul cărora au fost descoperite 175.620 ţigarete de diferite mărci, nemarcate corespunzător, care au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de 184.703 lei, reprezentând taxe vamale, accize şi TVA, din care au fost recuperaţi 93.313 lei, prin instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor deţinute de cei în cauză.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor 10 persoane", se mai precizează în comunicatul IPJ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...