Bijuteria făcută cadou de Regina Elisabeta familiei Launay din Iaşi, scoasă la licitaţie

Bijuteria făcută cadou de Regina Elisabeta familiei Launay din Iaşi, scoasă la licitaţie

Licitația pentru adjudecarea bijuteriei care a fost dăruită de Regina Elisabeta familiei Launay din Iaşi, proprietara casei care găzduia protipendada societăţii româneşti, are loc pe 23 februarie.

Licitația va avea loc pe data de 23 februarie FOTO: Artmark

Potrivit Artmark, pandantivul din aur bicolor şi argint, decorat cu perle, are preţul de pornire de 2.000 de euro şi a fost realizat la sfârşitul secolului al XIX-lea. Bijuteria a fost oferită de Regina Elisabeta soţiei lui Launay după ce după ce, alături de Regele Carol, a participat la un banchet oferit de această familie la Iaşi, după proclamarea Regatului, potrivit Agerpres.

Cea mai valoroasă piesă a licitaţiei este o brăţară tennis din aur alb, decorată cu diamante. Preţul de pornire al bijuteriei este de 20.000 de euro.

Între loturile scoase la vânzare se mai numără: un set Cartier "Delices de Goa", format din colier şi pandantiv, decorate cu diamante, turcoaze şi ametiste, care are preţul de pornire de 12.000 de euro, un set din aur alb, format din colier şi inel, decorat cu diamante, tsavorite şi safire, la 6.000 de euro, un set din aur, format din colier şi brăţară, decorat cu safire caboşon şi diamante, la 7.000 de euro.

De asemenea, în sesiune se regăsesc şi bijuterii cu preţuri de doar câteva sute de euro, între acestea fiind o pereche din cercei din aur alb, decorată cu smaralde, la preţul de pornire de 100 de euro, un inel din argint, decorat central cu topaz anturat de trei rânduri de safire albe, la 200 de euro.

Casa de licitaţii A10 by Artmark oferă şi posibilitatea probării bijuteriilor, care se află în expoziţia de la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Pentru acele bijuterii ce se adjudecă pentru sume importante, casa de licitaţie oferă posibilitatea participanţilor la licitaţiile de bijuterii, inclusiv la evenimentul din 23 februarie, să achite cu plata în rate, pe o perioadă de cel mult 12 luni.

La evenimentul "Eclipse of the Heart - Licitaţia de Mărţişor, inclusiv o selecţie de bijuterii de epocă" se poate participa fizic, în sala de licitaţii de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online, pe platforma Artmark Live 2.0, după deschiderea unui cont online pe artmark.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu