Bijuteriile furate de la ''Muzeul Comorilor'' din Dresda nu au fost recuperate în urma percheziţiilor poliţiei

Bijuteriile furate de la ''Muzeul Comorilor'' din Dresda nu au fost recuperate în urma percheziţiilor poliţiei

O amplă operaţiune a poliţiei germane realizată marţi nu a condus la descoperirea bijuteriilor cu o valoare inestimabilă furate de la Muzeul Grünes Gewölbe (Seiful Verde) din Dresda, estul Germaniei, în urmă cu aproape un an, au anunţat anchetatorii, relatează dpa.

"Artefactele furate nu au fost găsite până acum", a declarat procurorul din Dresda într-un comunicat.

Raidurile s-au încheiat marţi după-amiază, după ce poliţia a efectuat percheziţii în 20 de apartamente, două garaje, o cafenea şi mai multe vehicule, fiind confiscate dispozitive de stocare, haine şi cantităţi mici de droguri.

Poliţia caută în continuare doi suspecţi şi urmăreşte mai multe piste.

În ziua de 25 noiembrie a anului trecut, înaintea zorilor, două persoane au intrat fraudulos printr-o fereastră cu gratii în opulentul Grünes Gewölbe (Seiful Verde) din Dresda, supranumit "Muzeul comorilor", au spart o vitrină cu ajutorul unui topor şi au plecat cu diamante şi alte bijuterii. Acţiunea a durat doar câteva minute.

Începând din 1723, August al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi prinţ-ales al Saxoniei în secolul al XVIII-lea, a depozitat în acest muzeu, construit în secolul al XVI-lea, colecţia personală de bijuterii şi opere de artă renascentiste şi baroce.

Muzeul este celebru pentru colecţia de bijuterii, una dintre cele mai importante din Europa, compusă din obiecte din metale preţioase, porţelanuri, sculpturi în fildeş sau chihlimbar, bronz sau bătute cu nestemate.

După renovarea muzeului în 2004, colecţiile de obiecte vechi au fost depozitate la parter, unde a fost comis furtul, iar primul etaj găzduieşte expoziţii temporare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...