Bijutier din Sydney, acuzat că a pus la cale un jaf de 2,8 milioane de dolari australieni în propriul său magazin

Bijutier din Sydney, acuzat că a pus la cale un jaf de 2,8 milioane de dolari australieni în propriul său magazin

Poliţia din New South Wales susţine că a fost o încercare elaborată de a frauda o companie de asigurări cu peste 2,8 milioane de dolari australieni.

The Queen Victoria Building în Sydney FOTO: Facebook

Michel Elias Germani, a cărui afacere, Germani Jewellery, a creat articole pentru personalităţi precum Diana, fostă prinţesă de Wales, actriţa Elizabeth Taylor sau familia regală saudită, potrivit site-ului său, a fost arestat luni, scrie Agerpres.

Poliţia susţine că bărbatul în vârstă de 65 de ani le-a declarat iniţial poliţiştilor că el şi o angajată au fost ameninţaţi de doi bărbaţi care s-au dat drept clienţi la magazinul său din Queen Victoria Building din Sydney, în luna ianuarie.

Unul dintre bărbaţi ar fi ameninţat-o pe angajată cu un cuţit, în timp ce celălalt a cerut acces la seiful bijutierului, potrivit poliţiei.

Cei doi le-ar fi legat mâinile şi picioarele lui Germani şi angajatei cu legături de cablu şi apoi ar fi fugit din magazin cu o importantă captură de bijuterii, potrivit poliţiei.

Luna trecută, poliţia i-a arestat pe Shanel Tofaeono, de 37 de ani, şi pe Mounir Helou, de 57 de ani, pentru presupusul jaf.

Luni, poliţia l-a arestat pe Germani după ce a ajuns să creadă că jaful a fost o înşelătorie.

Bijutierul s-a prezentat marţi în faţa unui tribunal local, unde poliţia a susţinut că acesta a fost implicat în "planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări".

Inspectorul de poliţie Joe Doueihi a declarat marţi reporterilor că angajata, care a fost rănită în atac, era "absolut traumatizată" şi că aceasta nu avea cunoştinţă de înscenare.

"A fost ameninţată cu violenţa şi cu un cuţit [şi] legată cu legături de cablu la picioare şi la mâini; a fost convinsă că este vorba despre un jaf adevărat", a subliniat inspectorul.

Germani a fost acuzat de furt calificat şi privare de libertate, de tentativă de obţinere a unui avantaj financiar prin înşelăciune, de participare la un grup infracţional şi de contribuţie la activităţi infracţionale, printre altele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...