Bilanț Guvern: România are cea mai mare creștere economică din UE - 4,9% pe primele 9 luni

România se bucură în acest an de cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană - 5,2% în semestrul I și 4,9% pe primele nouă luni, se arată într-un document al Executivului remis, joi, AGERPRES și intitulat "Guvernul Cioloș, un de mandat".

"În an electoral am reușit să menținem deficitul bugetar în ținta stabilită prin Legea Bugetului 2016. Suntem acum la 0,49% din PIB, ținta fiind de 2,8% din PIB. În acest moment, România este recunoscută de către Comisia Europeană ca țară fără dezechilibre macroeconomice la nivel european. Am atins un nou prag minim al costurilor de finanțare externe, semn că nivelul încrederii investitorilor străini în țara noastră este în creștere, iar programele de ajutor de stat și cele de minimis inițiate pentru sprijinirea investitorilor autohtoni s-au bucurat de o cerere foarte mare, unele dintre ele având bugetele suplimentate în 2016", se precizează în documentul citat.

De asemenea, în bilanțul Guvernului se arată că, în ceea ce privește infrastructura, au fost deblocate lucrări pe 160 de kilometri de autostradă, în ciuda situației găsite la Ministerul Transporturilor la preluarea mandatului.

"Am inclus infrastructura printre domeniile prioritare ale acestui an, deși situația găsită la Ministerul Transporturilor în noiembrie 2015 ne-a depășit orice dezamăgire: niciun tronson de autostradă nu avea avize de construire, zeci de proiecte erau blocate în sertare, iar multe dintre contracte se atribuiseră fără să aibă la bază documentația necesară", mai precizează Executivul.

Conform documentului citat, s-a trecut la rescrierea și aplicarea procedurilor de acordare a avizelor de construire și a fost reorganizată Compania Națională de Drumuri (CNADNR), separând partea de mentenanță de partea de investiții.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

4 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

5 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan