Bild: Planul Germaniei de GNL ar putea fi deraiat

Bild: Planul Germaniei de GNL ar putea fi deraiat

Planul vice-cancelarului, ministrul Afacerilor Economice şi Protecţiei Climatice al Germaniei, Robert Habek, de a livra gaz natural lichefiat (GNL) Germaniei pentru a asigura o aprovizionare stabilă cu energie pentru ţară în această iarnă este pe cale de eşec. Principalul motiv pentru acest lucru, potrivit ziarului Bild de marţi seară, este deficitul de tancuri GNL.

Khabek a declarat în repetate rânduri că guvernul federal lucrează pentru a reduce dependenţa de aprovizionarea cu energie a Rusiei şi, potrivit acestuia, a făcut deja unele progrese. Una dintre opţiunile de înlocuire a gazului rusesc este furnizarea de GNL. Astfel, după cum notează ziarul, Agenţia Federală de Reţea a Germaniei (regulator german) se aşteaptă în continuare ca în prima jumătate a anului 2023, importurile de GNL să se ridice la 13 miliarde de metri cubi pentru a înlocui parţial gazul din Federaţia Rusă. Cu toate acestea, din cauza penuriei de cisterne pentru GNL, acest plan este pe cale de a eşua.

"Nu există cisterne GNL în flota comercială germană care să poată transporta GNL pe distanţe lungi. În total, aproape 500 de tancuri GNL sunt disponibile în întreaga lume, dar cererea din alte regiuni este mare", a declarat Martin Kröger de la Sindicatul Armatorilor pentru Bild. La rândul său, un expert de la Institutul de Economie Germană (IW), Andreas Fischer, a subliniat că „volumele de gaz lichefiat trebuie să fie disponibile pe piaţa mondială, iar acest lucru necesită cisterne adecvate, majoritatea fiind deja legate de contracte pe termen lung. ." „În plus, doar unul dintre cele trei terminale planificate a fost aprobat până acum”, a adăugat el.

„În prezent, este imposibil să se determine frecvenţa şi numărul tancurilor care livrează GNL către instalaţii”, a declarat ziarul, citat de Ministerul German al Economiei. "Strategia GNL a ministrului Habek a eşuat şi nu va putea înlocui cantitatea de gaz de care vom avea nevoie în această iarnă în viitorul apropiat. De aceea trebuie să facem tot posibilul pentru a umple rapid depozitele de gaze", a spus Torsten Fry, purtător de cuvânt. pentru opoziţie, Uniunea Creştin Democrată, a fost citat de Bild. La rândul său, Alexander Dobrindt, şeful Grupului Funciar al Uniunii Sociale Creştine din Bundestag, a cerut un nou model de preţ pentru cetăţeni, în special un preţ de bază fix al gazelor.

Autorităţile germane încearcă să reducă dependenţa de aprovizionarea cu gaze ruseşti, în lumina situaţiei din Ucraina. Ei consideră punerea în funcţiune a terminalelor de recepţie a GNL ca una dintre soluţii. Pe 2 iulie, într-un interviu pentru ziarul Welt am Sonntag, Habek şi-a exprimat speranţa că două terminale plutitoare pentru primirea gazelor naturale lichefiate vor fi în funcţiune în Germania până la sfârşitul acestui an. Unul dintre ele este situat în Wilhelmshaven (Saxonia Inferioară), celălalt - în Brunsbüttel (Schleswig-Holstein). În total, potrivit acestuia, guvernul german intenţionează să folosească patru terminale plutitoare GNL.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina