BILD: Rusia ar putea ataca Europa în iarna 2024-2025

BILD: Rusia ar putea ataca Europa în iarna 2024-2025

Scenariul unui atac rusesc asupra Europei a fost dezvăluit presei germane de o sursă dintr-una dintre agențiile europene de informații.

Liderul Federației Ruse, Vladimir Putin, ar putea ataca Europa în 2024 sau 2025; el va aștepta momentul în care Statele Unite se vor găsi „fără lider” și nu-și vor putea ajuta rapid partenerii să țină sub control atacul rusesc. Această posibilitate este luată în considerare de una dintre agențiile europene de informații, scrie ziarul german Bild , pe fondul creșterii temerilor că Rusia ar putea ataca NATO într-un interval de cel mult 10 ani. O recentă evaluare a unui serviciu european de informații spune însă că acest atac ar putea veni mult mai repede.

Adică vorbim despre perioada cuprinsă între momentul în care actualul președinte al SUA își va părăsi mandatul la începutul lui noiembrie 2024 și momentul în care un potențial succesor îi va lua locul în ianuarie 2025”, arată publicația spre „scenariul dramatic” a atacului lui Putin.

Totodată, autoritățile ruse se așteaptă ca scaunul președintelui SUA să fie ocupat din nou de Donald Trump, pentru că „orice se poate întâmpla în timpul mandatului său”.

Boris Pistorius, într-unul dintre ultimele sale interviuri cu presa germană, a mai spus că Berlinul are la dispoziție 5-8 ani pentru a restabili forța armatei sale.

S-a menționat că Germania va redistribui 4.000 de soldați Bundeswehr în Lituania, ca parte a întăririi flancului estic al NATO până în 2027. Brigada este planificată să fie dislocată la granița cu Rusia, a anunțat Pistorius.

Ministrul a subliniat, de asemenea, că recrutarea militară obligatorie trebuie restabilită în Germania.

Putin se joacă cu Occidentul fiind pregătit pentru un „armistiu”

Între timp, Vladimir Putin „se joacă” cu Occidentul fiind pregătit pentru o „încetare a focului”: pe canale diplomatice, dictatorul transmite semnale că vrea să semneze un astfel de acord, scrie The New York Times . Potrivit publicației, o activitate relevantă în acest sens din partea lui Putin a fost remarcată din septembrie 2023.

Potrivit unor analiști, este benefic pentru el să obțină temporar un „front înghețat” în Ucraina și să păstreze aproape 20% din teritoriile ucrainene pentru Federația Rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat