Bilețelele scrise de asistenta care a ucis șapte bebeluși în Marea Britanie

Bilețelele scrise de asistenta care a ucis șapte bebeluși în Marea Britanie

Anchetatorii au descoperit mai multe bilete în casa lui Lucy Letby, o asistentă medicală a spitalului Countess of Chester, din Marea Britanie, acuzată de uciderea a 7 bebeșuși și tentativă de omor a altor 15 bebeluși din unitatea neonatală, între iunie 2015 și iunie 2016, notează Daily Mail.

Asistenta acuzată că a ucis 7 bebeluși FOTO Chester Chronicle

Femeia în vârstă de 32 de ani, a pledat nevinovată la toate acuzațiile. Asistenta e acuzată că în decurs de 12 luni a ucis cinci băieței și două fetițe.

În încheierea deschiderii urmăririi penale la Manchester Crown Court, joi, 13 octombrie, procurorul Nicholas Johnson KC a arătat instanței notele pe care Letby le-a scris și pe care poliția le-a găsit în momentul în care Letby a fost arestată la domiciliul ei din Chester, în iulie 2018.

„Pe 3 iulie a fost arestată la domiciliul ei, unde casa a fost percheziționată. În plus față de o parte din documente, au găsit și alte obiecte interesante. Existau niște post-it-uri”, a spus Johnson în fața judecătorilor.

„Pe unele dintre notițe se aflau fraze precum «De ce/cum s-a întâmplat acest lucru - ce proces a dus la această situație actuală? Ce acuzații au fost făcute și de către cine? Au dovezi scrise care să le susțină observațiile?»

În scrierile sale, ea și-a exprimat frustrarea față de faptul că nu i se permitea să se întoarcă în unitatea neonatală și a scris: «Nu am făcut nimic greșit și nu au nicio dovadă, așa că de ce a trebuit să mă ascund?»”, a mai spus acesta.

Johnson a mai arătat o altă bucată de hârtie, în care Letby a scris:

Nu merit să trăiesc. I-am ucis intenționat pentru că nu sunt suficient de bună.

De asemenea, pe bilet mai era scris: „Nu am mai făcut nimic: Sunt o persoană oribilă și rea” și, cu majuscule, SUNT REA, EU AM FĂCUT ASTA".

Cuvântul „URĂ" era scris, de asemenea, cu majuscule, încercuit de mai multe ori.

De asemenea, în casa lui Letby au mai fost găsite poze ale bebelușilor pe care i-a ucis, mai precis a celor doi dintre tripleții care zăceau morți împreună într-un pătuț.

Asistenta este acuzată că a injectat bebelușilor insulină sau aer pentru a-i ucide - adesea în timpul turelor de noapte, când părinții aveau mai puține șanse să fie prezenți.

Procurorii au spus că Letby a căutat familiile părinților presupuselor sale victime pe Facebook și pe rețelele de socializare, inclusiv în ziua de Crăciun și le-a trimis părinților un mesaj de condoleanțe, ceea ce „nu era normal”.

Cu o altă ocazie, un consultant pediatru a susținut că a intrat peste Letby în timp ce aceasta încerca să ucidă un copil.

Procurorii au mai spus că aceasta și-a notat cel puțin unul dintre atacurile sale într-un jurnal, dar a Letby a negat, spunând că era un „suvenir”.

Potrivit dovezilor, ea a folosit hemofilia unui copil ca „acoperire” pentru a-i face rău, crezând că astfel va avea o scuză pentru sângerarea lui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...