Bill Clinton, criticat pentru afirmaţiile sale cu privire la Monica Lewinsky

Bill Clinton, criticat pentru afirmaţiile sale cu privire la Monica Lewinsky

Fostul preşedinte american Bill Clinton şi-a atras luni critici violente, care au denunţat lipsa lui de compasiune şi de regrete faţă de Monica Lewinsky, cu care a avut o legătură la Casa Albă, informează AFP.

Întrebat de postul NBC despre Monica Lewinsky, care i-a fost amantă în 1995 şi 1996 pe vremea când era stagiară la Casa Albă, Bill Clinton a dezvăluit că nu şi-a cerut niciodată scuze personal în faţa ei.

În februarie, Monica Lewinsky a scris o mărturie, publicată în revista Vanity Fair, explicând inclusiv faptul că ea a suferit de stres post-traumatic cauzat de mediatizarea legăturii sale şi de ancheta procurorului special Kenneth Starr. După ce afirmase multă vreme că relaţia era una consimţită, Monica Lewinsky a explicat că tinereţea sa (22 de ani) şi diferenţa de statut între ea, tânără stagiară, şi preşedintele SUA, făceau însăşi ideea de consimţământ una "discutabilă".

Întrebat dacă i-a prezentat vreodată scuze directe Monicăi Lewinsky, fostul preşedinte a răspuns negativ. "Am spus de mai multe ori public că îmi pare rău. Este total diferit. Scuzele erau publice", a spus el.

Presat de jurnalistul de la NBC, Craig Melvin, să explice dacă el consideră că-i datorează scuze Monicăi Lewinsky, Bill Clinton nu a răspuns, iar scriitorul James Patterson, coautor împreună cu el al unui roman lansat luni, a retezat-o scurt: "Sunt 20 de ani de atunci, să fim serioşi!", a declarat romancierul, vizibil agasat de acest tir de întrebări. "Să vorbim de JFK. Să vorbim de LBJ", a spus el, cu referire la foştii preşedinţi John F.Kennedy şi Lyndon B.Johnson, cunoscuţi pentru numeroasele lor relaţii extraconjugale. "Gata acum!", a conchis el.

"Bill Clinton este în mod clar unul dintre motivele pentru care avem nevoie de #MeToo", a comentat jurnalista Courtney Enlow pe Twitter, unde soţul fostei candidate la preşedinţia SUA este vehement criticat. "Apreciez mişcarea #MeToo", a declarat democrata de 71 de ani, apreciind că aceasta "ar fi trebuit să apară mai devreme".

După ce scandalul Harvey Weinstein a izbucnit la începutul lui octombrie anul trecut, zeci de bărbaţi aflaţi în posturi de conducere în divertisment, politică sau mass-media au fost obligaţi să demisioneze din funcţie după ce au fost acuzaţi de hărţuire sau agresiune sexuală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…