Bill Cosby, găsit vinovat de agresiune sexuală într-un proces intentat de o femeie care l-a acuzat că a molestat-o în adolescenţă

Bill Cosby, găsit vinovat de agresiune sexuală într-un proces intentat de o femeie care l-a acuzat că a molestat-o în adolescenţă

Juriul, format din opt femei şi patru bărbaţi, i-a acordat lui Huth daune de 500.000 de dolari. Nu a fost acordată nicio despăgubire punitivă.

Huth a intentat prima dată procesul în 2014, susţinând că a fost agresată sexual. Dosarul iniţial a precizat că incidentul a avut loc în 1974, când Huth avea 15 ani, dar cronologia a fost revizuită ulterior în 1975, când Huth avea 16 ani.

Prin intermediul avocaţilor săi, Cosby, în vârstă de 84 de ani, a negat toate acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit.

În plângerea sa, Huth a povestit că l-a întâlnit pe Cosby într-un parc unde acesta filma. După ce s-a împrietenit cu Huth şi cu o prietenă, Cosby le-ar fi invitat să i se alăture la clubul său de tenis. De acolo, a susţinut Huth, comediantul le-a invitat la o casă unde le-a servit tinerelor mai multe băuturi alcoolice şi apoi le-a dus la Playboy Mansion.

Huth a susţinut că, deşi Cosby ştia vârsta ei şi a prietenei sale, le-a spus adolescentelor „că dacă vreunul dintre iepuraşii Playboy le-ar întreba vârsta, ar trebui să spună că au 19 ani”.

Huth a mai susţinut că Cosby a dus-o într-un dormitor din conac, unde a molestat-o sexual.

„Am fost exaltată”, a spus ea despre verdict. „Au trecut atâţia ani, atâtea lacrimi”.

Acest caz „dovedeşte că poţi fugi, dar nu te poţi ascunde”, a declarat Nathan Goldberg, un avocat al lui Huth.

Purtătorul de cuvânt şi avocatul lui Cosby au fost huiduiţi zgomotos de spectatori în timp ce dădeau declaraţii presei.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu a fost o victorie, pentru că nu au obţinut daunele punitive”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Cosby, Andrew Wyatt, insistând că Cosby este mulţumit de verdict.

Cosby nu a fost prezent la proces sau la verdict, iar echipa sa intenţionează să facă apel.

Din 2005, peste 50 de femei au ieşit în faţă pentru a-l acuza pe Cosby de agresiune sexuală. După ce a fost condamnat pentru că a agresat-o pe Andrea Constand în Philadelphia, Cosby a petrecut puţin mai puţin de trei ani într-o închisoare de stat din Pennsylvania înainte de a i se anula condamnarea în apel. El a fost eliberat din închisoare în septembrie 2021.

Acesta este primul caz civil al vreunui acuzator al lui Cosby care va ajunge la proces.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski