BioNTech şi Pfizer vor livra UE 12,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

BioNTech şi Pfizer vor livra UE 12,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului

Companiile BioNTech (Germania) şi Pfizer (SUA) vor livra Uniunii Europene 12,5 milioane de doze din noul lor vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul anului în curs, a afirmat marţi directorul comercial al companiei germane, Sean Marett, într-o conferinţă de presă, transmite Reuters.

Această cifră reprezintă peste jumătate din cele 20 de milioane de doze ce urmează să fie livrate Statelor Unite până la finele lui 2020, a menţionat Marett.

Directorul financiar al companiei germane, Sierk Poetting, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că aceasta intenţionează să înceapă în februarie anul viitor producţia la facilitatea din Marburg (landul Hessa) pe care a achiziţionat-o în septembrie şi care va avea o capacitate anuală de producţie de până la 750 de milioane de doze.

Ţinând cont că vaccinul Pfizer/BioNTech trebuie administrat în două doze la distanţă de trei săptămâni, livrările anunţate pentru acest an către UE ar fi suficiente pentru vaccinarea a 6,25 milioane de oameni.

Marett a mai spus că statele membre care doresc vaccinul îl vor primi în termen de cinci zile.

Luni, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat autorizarea condiţionată pe teritoriul UE a vaccinului Pfizer/BioNTech, care devine primul vaccin anti-COVID-19 aprobat de EMA, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Europa. În urma deciziei de luni, ţările din UE vor putea să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână.

Ţări din Uniunea Europeană, inclusiv Germania, Austria şi Italia, au anunţat deja că plănuiesc să înceapă vaccinările pe 27 decembrie, în contextul în care Europa încearcă să prindă din urmă Statele Unite şi Marea Britanie, care au demarat deja campaniile lor de vaccinare la începutul lunii decembrie.

Recomandarea adoptată de EMA vizează persoanele din Europa cu vârste de cel puţin 16 ani, a precizat directorul instituţiei, Emer Cooke.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?