Birchall și Ghiță, AUDIAȚI la DNA! Pinalti, audiere SURPRIZĂ!

Birchall și Ghiță, AUDIAȚI la DNA! Pinalti, audiere SURPRIZĂ!

Ana Birchall si Sebastian Ghita se vor prezenta miercuri la DNA Ploiesti ca martori in Dosarul Tony Blair, potrivit unor surse judiciare. Tot miercuri va sosi la sediul Directiei Anticoruptie din Ploiesti si Gheorghe Stefan “Pinalti” in calitate de inculpat in dosarul lui Vasile Blaga.

UPDATE 11.40 Sebastian Ghita a sosit si el la DNA Ploiesti si a sustinut ca procurorii pun sechestru pe sume “stronomice” in dosare. “Atunci cand fac un dosar nu trebuie sa se faca si de ras”, a spus el, adaugand ca nu pot sa inmulteasca cu trei suma pentru ca in dosar sunt trei persoane.

UPDATE 10.16 Gheorghe Stefan a cerut procurorilor sa nu fie filmat de reporterii prezenti, spunand ca este persoana privata de libertate iar curtea DNA nu este loc public. Solicitarea i-a fost aprobata, iar un procuror a iesit si a cerut jurnalistilor sa nu filmeze. Sebastian Ghita nu a ajuns inca la DNA Ploiesti.

09.50 Ana Birchall a ajuns la DNA Ploiești.

Tot miercuri va sosi la sediul Directiei Anticoruptie din Ploiesti si Gheorghe Stefan “Pinalti” in calitate de inculpat in dosarul lui Vasile Blaga.

Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat pe 12 septembrie ca in calitate de secretar international al PSD era obligata in privinta organizarii unor evenimente si a precizat ca nu are nicio calitate in dosarul referitor la vizita la Bucuresti a fostului premier britanic Tony Blair.

Miercurea trecuta procurorii DNA Ploiesti au instituit sechestru pe un imobil care ii apartine fostului premier Victor Ponta, masura asiguratorie fiind dispusa in dosarul cunoscut sub numele de "Ponta-Ghita-Blair", anunta atunci Agerpres, citand surse apropiate anchetei.

La inceputul lunii septembrie, procurorii DNA Ploiesti l-au pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile pe Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la infractiunea de spalare de bani.

In acelasi dosar a fost pus sub control judiciar si Sebastian Ghita, acuzat de complicitate la spalare de bani, anchetatorii sustinand ca omul de afaceri i-a dat fostului premier si presedinte al PSD 220.000 de euro pentru a-si asigura un loc eligibil la alegerile parlamentare din anul 2012.

Fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga s-a prezentat lunea trecuta la sediul DNA Ploiesti, structura ce instrumenteaza dosarul in care acesta este urmarit penal pentru trafic de influenta, sub control judiciar

DNA il cerceteaza pe Blaga sub control judiciar pentru trafic de influenta, dupa ce, potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la Gheorghe Stefan.

In aceeasi cauza sunt anchetati fostul primar din Piatra Neamt si omul de afaceri Horatiu Bruna Berdila.

Acuzațiile lui Ponta despre turnătorii din PSD

„Avem turnători în PSD, stăm cu ei la masă” ar fi fost mesajul Penalului cu privire la ultimele dosare de la DNA, scria DCnews.ro în septembrie după ședința Comitetului Executiv Național al PSD

Potrivit mai multor social-democrați, Ponta ar fi făcut referire la colega sa de partid Ana Birchall, cu privire la dosarul „Tony Blair”, spunea, tot în septembrie, Antena3.

După ce Victor Ponta a afirmat la Antena 3 că Tony Blair a fost invitat în România la inițiativa Anei Birchall, deputata PSD a avut o reacție într-o postare pe pagina sa de socializare:

”În calitate de secretar internațional al PSD era o obligație profesională de a propune organizarea unor evenimente, inclusiv cu invitați de marcă de peste hotare. În perioada întocmirii programului de evenimente internaționale pentru anul 2012 (respectiv noiembrie-decembrie 2011) propunerea realizării unei activități despre viitorul Uniunii Europene avându-l drept protagonist pe dl. Tony Blair a fost un gest firesc, având în vedere susținerea consecventă a domniei sale față de aderarea României la Uniunea Europeană. Totodată, vizita a fost un bun prilej de a pune Bucureștiul pe hartă, în discuțiile și întâlnirile oficiale susținute fiind abordate teme de interes general și nu chestiuni politice înguste.

Fiind persoana care a mijlocit dialogul inițial și schimbul de contacte între echipa dlui Blair și Fundația din România ce a facut posibil evenimentul, implicarea mea ulterioară a vizat exclusiv elemente de agendă și protocol (spre exemplu: recomandări de potențiali invitați la dezbaterea publică, recomandări privind alegerea moderatoriului dezbaterii, recomandări pentru posibile interviuri în mass media românească, întâlniri de lucru cu ambasadorul Marii Britanii la București, întâmpinarea la aeroport alături de ambasadorul britanic a domnului Toni Blair).

În acest context, mi s-a transmis foarte limpede faptul că dl. Tony Blair nu va percepe onorariu, dar încurajează gazdele să sprijine o acțiune caritabilă indicată de domnia sa. Neavând legitimitatea și calitatea juridică sa ma implic în aspectele de natură financiară am transmis fundației organizatoare din România mesajul echipei oaspetelui din Marea Britanie, pentru continuarea directă a dialogului, contribuția mea oprindu-se aici.

Toate aspectele de ordin logisitc ale vizitei au fost asigurate de echipa desemnată de Fundația gazdă din România, inclusiv formatul final al dezbaterii si lista aferentă de invitați.

Regret faptul că un eveniment benefic pentru imaginea României a luat o asemenea turnură, însă consider oportun ca instituțiile abilitate să facă lumină, întrucât confuzia și anatemizarea sunt mult mai nocive.

Precizez ca nu am nici o calitate în acest dosar”.

Subiectul a fost comentat într-o ediție a emisiunii „La ordinea zilei”, de la Antena3:

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a confirmat informațiile apărute în presă legate de faptul că Victor Ponta ar fi afirmat în fața colegilor săi că există membri ai PSD care ''toarnă'' la PSD, senatorul afirmând că fostul premier părea oarecum resemnat. Andronescu a adăugat că Victor Ponta nu a pronunțat numele Anei Birchall.
 
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…