Bistrița-Năsăud: 12 persoane reținute pentru furt de arbori dintr-o arie protejată

Bistrița-Năsăud: 12 persoane reținute pentru furt de arbori dintr-o arie protejată

Polițiștii bistrițeni au reținut 12 persoane suspectate că au furat arbori dintr-o arie protejată, iar printre persoanele cercetate în acest dosar se numără și minori, potrivit buletinului de presă remis, luni, de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Persoanele în cauză sunt din localitatea Cușma, au între 14 și 64 ani și sunt bănuite că ar fi tăiat ilegal 160 de arbori dintr-o pădure declarată sit Natura 2000, aflată pe raza comunei Bistrița Bârgăului.

"La data de 7 februarie a.c., față de 9 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. Totodată, alți trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, lovire sau alte violențe și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției, întrucât ar fi recurs la amenințări și agresiuni față de una dintre persoanele implicate, ca urmare a cooperării acesteia cu polițiștii bistrițeni", se arată în comunicat .

Cele 12 persoane reținute vor fi prezentate Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Prejudiciul cauzat depășește 19.000 lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...