Bistriţa-Năsăud: 22 de sancţiuni aplicate de jandarmi la o acţiune electorală

Bistriţa-Năsăud: 22 de sancţiuni aplicate de jandarmi la o acţiune electorală

Jandarmii au aplicat 22 de sancţiuni la o acţiune electorală organizată, miercuri seara, la Bistriţa, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean, 18 dintre amenzi fiind pentru nepurtarea măştii de protecţie, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

Cu toate că cei peste 20 de participanţi au fost îndrumaţi încă la începutul activităţii, de către echipajul de Jandarmerie aflat la faţa locului, să respecte normele sanitare, cei în cauză nu au făcut acest lucru.

"Un număr de 18 de persoane au fost legitimate şi au fost sancţionate contravenţional. Au fost aplicate un număr de 22 de sancţiuni în valoare totală de 16.400 lei, astfel: 18 sancţiuni în valoare totală de 12.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordinului comun nr. 1484 din 28 august 2020, privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor/întrunirilor/acţiunilor aferente campaniei electorale şi a hotărârii Guvernului nr. 668 din 14 august 2020, pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura de către toţi participanţii la evenimente/întruniri", se menţionează în comunicatul IJJ.

De asemenea, au mai fost aplicate patru sancţiuni în valoare de 3.900 lei pentru tulburarea liniştii publice şi pentru împiedicarea organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”