Bistrița-Năsăud: Anchetă a Protecției Copilului după ce un băiețel a fost traumatizat de un bărbat costumat în Moș Nicolae

Bistrița-Năsăud: Anchetă a Protecției Copilului după ce un băiețel a fost traumatizat de un bărbat costumat în Moș Nicolae

Protecția Copilului Bistrița-Năsăud a declanșat, vineri, o anchetă, în cazul unui băiețel de 5 ani din comuna Bistrița Bârgăului, care apare plângând într-un material video, distribuit pe rețelele de socializare, fiind traumatizat de un bărbat costumat în Moș Nicolae, individul amenințându-l și chiar lovindu-l cu o bâtă.

În imagini se observă că în încăpere se află și mama copilului, care îi cere băiețelului să îi promită moșului deghizat că va fi cuminte, dar și un alt minor, o fată, care este pusă să stea în genunchi în fața bărbatului și să rostească o rugăciune.

Materialul video a ajuns la tatăl copilului, originar din județul Constanța, care este plecat la muncă în străinătate și care a decis să ia măsuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, Oana Manoilă, tatăl, domiciliat în Tuzla, a trimis imaginile video pe pagina de socializare a instituției, care, la rândul său, a cerut sprijinul poliției pentru identificarea mamei.

Având în vedere că mama este din județul Bistrița-Năsăud, a fost sesizată Protecția Copilului de aici, care, vineri, a declanșat o anchetă în acest caz.

Și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud s-a autosesizat după vizionarea materialului video. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Crina Sîrb, polițiștii au reușit să îl identifice pe cel care apare costumat în Moș Nicolae, în persoana unui bărbat de 40 ani din comuna Bistrița Bârgăului, și pe mama copilului, o femeie de 31 ani din aceeași localitate.

În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

De asemenea, polițiștii au sesizat la rândul lor Protecția Copilului și au cerut acordarea de asistență psihologică băiețelului de 5 ani.

AGERPRES (AS — autor: Tina Țucui, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro