Bistriţa-Năsăud: Focar de COVID-19 la Penitenciar, cu peste 60 de cazuri

Bistriţa-Năsăud: Focar de COVID-19 la Penitenciar, cu peste 60 de cazuri

Peste 60 de cazuri de COVID-19 au fost depistate în urma unei testări în masă la Penitenciarul Bistriţa, după confirmarea unui caz de îmbolnăvire la un angajat, iar marea majoritate a bolnavilor sunt deţinuţi, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.

"Sunt 63 de persoane, dintre care doi angajaţi. (...) I-au izolat aici. Starea de sănătate este bună, oricum majoritatea sunt vaccinaţi", a spus Andriţoiu.

Testarea în masă a deţinuţilor s-a făcut în zilele de 14 şi 15 octombrie, iar rezultatele pozitive primite au condus, luni, la creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19 pe municipiul Bistriţa la 9,29 la mie, de la 8,8 la mie în ziua precedentă.

Municipiul Bistriţa are, de altfel, cea mai ridicată incidenţă la nivel de judeţ, cu 900 de cazuri de COVID-19 confirmate într-un interval de 14 zile. AGERPRES/(A, AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...