Bistriţa-Năsăud: Focar de COVID-19 la un centru pentru vârstnici cu afecţiuni neuropsihice; record de cazuri zilnice în judeţ

Bistriţa-Năsăud: Focar de COVID-19 la un centru pentru vârstnici cu afecţiuni neuropsihice; record de cazuri zilnice în judeţ

Un număr de 79 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei, din care 28 provin dintr-un focar la un centru privat pentru persoane vârstnice cu afecţiuni neuropsihice, situat în Beclean, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.

La centrul respectiv au fost confirmate, până la această dată, infecţii cu noul coronavirus la 20 de beneficiari şi opt angajaţi, dar sunt aşteptate noi rezultate în cursul zilei de sâmbătă, numărul total al beneficiarilor fiind de 64, iar al angajaţilor, de peste 30 de persoane.

Având în vedere că beneficiarii centrului suferă de afecţiuni neuropsihice şi sunt dependenţi total în asistenţă medicală şi îngrijire, cei depistaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 vor fi trataţi în centru.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a comunicat că, printre cele 79 de cazuri noi de COVID-19, se află şi trei elevi, dar şi angajatul unei primării. AGERPRES (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”