Bistriţa-Năsăud: Ginecolog trimis în judecată pentru vătămarea fătului, la cinci ani de la comiterea faptei

Bistriţa-Năsăud: Ginecolog trimis în judecată pentru vătămarea fătului, la cinci ani de la comiterea faptei

O femeie ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de vătămare a fătului, la aproape cinci ani de la momentul în care, din cauza unui examen clinic "incomplet şi superficial", o tânără mamă şi-a pierdut copilul la naştere, potrivit raportului de activitate pe luna decembrie publicat miercuri pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2016, când o tânără din Bistriţa s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a naşte.

Procurorii au reţinut faptul că inculpata, în calitate de medic primar ginecolog, "din culpă, a efectuat în mod incomplet şi superficial examenul clinic al persoanei vătămate (persoană majoră, de sex feminin, însărcinată), internată de urgenţă, prin aceea că a omis să procedeze la stabilirea situaţiei fătului în uter şi la luarea măsurătorilor pelviene şi ale fătului, ceea ce a determinat omisiunea din partea medicului a constatării diagnosticului de pelvis anatomic strâmtat transversal, afecţiune incompatibilă cu naşterea pe cale vaginală şi care a condus la încetinirea progresiei fetale şi la asfixia mecanică a fătului cu lichid amniotic pe perioada expulziei, fiind astfel împiedicată instalarea vieţii extrauterine a fătului".

Dosarul a fost înregistrat, în Ajunul Crăciunului, la Secţia Penală a Judecătoriei Bistriţa, părinţii copilului mort la naştere constituindu-se ca părţi civile, în timp ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, alături de două firme de asigurări şi de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, apar ca părţi responsabile civilmente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”