Bistriţa-Năsăud: Liderul judeţean al USR, înlocuit din poziţia de deschizător de listă pentru Camera Deputaţilor

Bistriţa-Năsăud: Liderul judeţean al USR, înlocuit din poziţia de deschizător de listă pentru Camera Deputaţilor

Liderul USR Bistriţa-Năsăud, Lorand Toth, cel care în urmă cu o săptămână a fost anunţat drept deschizător al listei judeţene de candidaţi ai USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor, a pierdut această poziţie, în urma unei contestaţii prin care voturile care nu au respectat sistemul de votare Borda au fost anulate, a declarat luni, pentru AGERPRES, deputatul Cristina Iurişniţi.

Lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de preşedintele PLUS Bistriţa-Năsăud, Lorant Sas, cel care iniţial se clasase pe locul al doilea în urma alegerilor interne desfăşurate în data de 11 octombrie.

"După contestaţie şi renumărarea voturilor, pentru că au fost eliminate voturile care nu aveau trei opţiuni, conform sistemului Eurovision (Borda), a rămas lista modificată, cu Lorant Sas pe primul loc, locul doi - Dolha Alin, locul trei - Iurişniţi şi locul patru - Toth. S-a tranşat deja situaţia, Biroul Naţional a dat deja un comunicat prin care s-a stabilit că se respectă decizia Comisiei tehnice naţionale, formate din membri USR şi PLUS. A fost o comunicare internă. Lorand Toth a depus o contestaţie, dar nu s-a luat în considerare pentru că nu avea argumentare solidă", a spus Iurişniţi.

În ceea ce priveşte activitatea sa de după terminarea mandatului de deputat USR, Cristina Iurişniţi, care este cadru didactic, spune că este posibil să se implice în "zona de politici publice" şi să amâne, astfel, întoarcerea la catedră.

Pentru Senat, lista de candidaţi ai USR-PLUS Bistriţa-Năsăud rămâne nemodificată, pe primul loc aflându-se Ioan Emilian Gabor, preşedinte al USR Năsăud şi vicepreşedinte al filialei judeţene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…