Bistriţa-Năsăud: Managerul SJU se plânge că niciun medic de familie nu vrea să facă gardă în UPU

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat luni că a purtat mai multe discuţii cu medicii de familie din judeţ, dar că niciunul dintre aceştia nu şi-a arătat disponibilitatea de a lucra cu linia de gardă a spitalului în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), pentru cazurile medicale cod alb sau albastru, cu toate că, din punct de vedere financiar, ar fi plătiţi "foarte bine".

"Noi nu vrem un centru de permanenţă în spital, noi vrem integrarea, conform legii, a medicilor de familie în linia de gardă din UPU a spitalului: ei să vină cu contract de timp parţial pentru gărzi, să lucreze cu linia de gardă a spitalului şi să preia cazurile de cod alb şi albastru, care, în mod normal, s-ar preta pentru medicina de familie. Dacă pacienţii, din varii motive, nu se duc către medicina de familie, vrem să aducem medicii de familie la ei, dar trebuie să găsim deschiderea asta din partea lor. Mai mult decât atât, ei vor fi plătiţi la tarifele de linie de gardă de UPU, deci vor fi plătiţi foarte bine. Nu ştiu de ce au astfel de ezitări. Am fost la mai multe întâlniri cu ei, din păcate nu am primit niciun răspuns afirmativ", a spus Lazany.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia semnării contractului de lucrări în vederea reabilitării termice a secţiei TBC, contract în valoare de 630.000 de euro finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Potrivit site-ului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud, în judeţ există 135 de medici de familie care au contract cu Casa, dintre care 40 au cabinete în municipiul Bistriţa. AGERPRES / (A, AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios