Bistrița-Năsăud: Numărul protestatarilor a crescut la peste 5.000 de persoane

Bistrița-Năsăud: Numărul protestatarilor a crescut la peste 5.000 de persoane

Numărul protestatarilor care au ieșit sâmbătă seara pe străzile Bistriței a ajuns, în doar o oră, la peste 5.000 de persoane, dublu față de cel existent inițial, când oamenii s-au adunat în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții, în număr de 40.000, încep să se strângă din nou în fața Guvernului (FOTO/VIDEO)

La fiecare intersecție, protestatarii sunt așteptați de grupuri care li se alătură, unii venind însoțiți de copii, dar și de câini de companie.

Jandarmii însoțesc coloana, care blochează un sens de mers, iar polițiștii fluidizează traficul în intersecții și sensuri giratorii.

Oamenii scandează lozinci împotriva PSD și a liderului Liviu Dragnea.

Având în vedere traseul ales sâmbătă seara, protestul ar putea dura mai mult decât în celelalte zile, putând să se prelungească până la ora 23,00.

Peste 2.500 de persoane continuă protestul pe străzile Bistriței

Peste 2.500 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, pentru a protesta, în a cincea zi consecutiv, împotriva ordonanței de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale și a proiectului privind grațierea.

Începând cu ora 19,00, oamenii au început să se adune în Piața Petru Rareș, aducând cu ei steaguri tricolore, fluiere, vuvuzele și pancarte. Primii care au ajuns au fost vârstnicii, urmați de părinți însoțiți de copiii lor și de cei mai tineri.

Printre mesajele afișate s-au numărat: "Guvernați onest și responsabil pentru toți românii", "Politicieni, România nu-i moșia voastră", "Refuz acest abuz", "Abrogați și plecați".

Jandarmii au primit din nou flori din partea protestatarilor, iar câțiva voluntari au împărțit ceai cald.

S-a intonat Imnul României și, în plus, cu ajutorul unei portavoci, în piață a răsunat melodia celor de la "Voltaj" despre situația din România din ultimele zile.

Aproape de ora 20,00, manifestanții s-au încolonat și au pornit pe străzile Bistriței, numărul lor ajungând la acel moment la peste 2.500 de persoane. Aceștia urmează să străbată orașul de la un capăt la altul, fiind așteptați să revină în fața prefecturii în jurul orei 22,00.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...