Bistriţa-Năsăud: O nouă condamnare pentru profesorul de sport agresiv; interdicţie de a profesa timp de 3 ani

Bistriţa-Năsăud: O nouă condamnare pentru profesorul de sport agresiv; interdicţie de a profesa timp de 3 ani

Profesorul de sport agresiv de la şcoala gimnazială din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a primit o nouă condamnare la închisoare pentru purtare abuzivă, a doua în mai puţin de doi ani, iar judecătorii vor ca acesta să nu mai poată profesa timp de trei ani, potrivit sentinţei făcute publice joi de Judecătoria Năsăud în dosarul 2142/265/2019.

Cadrul didactic a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicate inculpatului pentru un termen de supraveghere de trei ani, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de profesor de sport.

Decizia nu este una definitivă, Judecătoria Năsăud fiind prima instanţă sesizată.

În acest dosar, înregistrat în iulie 2019, doi elevi l-au acuzat pe profesorul de sport Vasile Maternik de purtare abuzivă, iar şcoala din comuna Şanţ l-a acuzat de distrugerea unui catalog.

Judecătoria Năsăud a apreciat că cei doi elevi trebuie să primească daune morale în sumă de 2.000 lei fiecare, iar şcoala - daune materiale în sumă de 23,99 lei, la care se vor adăuga 2.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare în favoarea statului.

În luna martie 2019, profesorul în cauză a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la patru luni de închisoare pentru purtare abuzivă, pentru agresarea a altor doi elevi, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Hotărârea a rămas definitivă după ce, în data de septembrie 2019, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul înaintat de către profesor.

Ulterior, în toamna anului 2019, părinţii elevilor de la şcoala din comuna Şanţ au organizat proteste în faţa unităţii de învăţământ când au aflat că Vasile Maternik doreşte să se întoarcă la catedră, reuşind în cele din urmă să blocheze reluarea activităţii acestuia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante