Bistriţa-Năsăud: Percheziţii în dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2 milioane lei

Bistriţa-Năsăud: Percheziţii în dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2 milioane lei

Poliţiştii bistriţeni, având sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au efectuat percheziţii şi prinderi în flagrant delict în dosare de evaziune fiscală şi spălare a banilor, cu un prejudiciu total de peste 2 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

În perioada 11-17 ianuarie, în cadrul a două dosare de natură economică aflate în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au desfăşurat două acţiuni de prindere în flagrant şi 32 de percheziţii domiciliare în judeţele Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Iaşi, Buzău şi în municipiul Bucureşti.

Anchetatorii susţin că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane ar fi comercializat facturi cu un caracter fictiv, ajutând astfel cumpărătorii să se sustragă de la plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 2.150.000 lei.

Doi bărbaţi au fost surprinşi în flagrant de către poliţişti în timp ce încercau să comercializeze facturi cu un caracter fictiv, reprezentând operaţiuni nereale, contra unor sume de bani. Cei doi au primit iniţial mandate de reţinere pentru 24 de ore, după care instanţa a decis să îi plaseze sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălarea banilor, complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cele 32 de percheziţii au fost efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălare a banilor, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi alte categorii de înscrisuri şi au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

La acţiuni au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene din Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Galaţi şi Buzău şi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a municipiului Bucureşti, care au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi al jandarmilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”