Bistriţa-Năsăud: Percheziţii la două persoane suspectate de trafic de droguri şi alte infracţiuni, una fiind cetăţean spaniol

Bistriţa-Năsăud: Percheziţii la două persoane suspectate de trafic de droguri şi alte infracţiuni, una fiind cetăţean spaniol

Poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele din judeţul Bistriţa-Năsăud deţinute sau folosite de un bistriţean de 33 de ani şi de un cetăţean spaniol de 45 de ani, ambii suspectaţi de trafic de droguri, dar şi de alte infracţiuni, potrivit informaţiilor transmise miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Verificările au fost declanşate după ce, în seara zilei de 8 mai, bărbatul de 33 de ani, din Sângeorz-Băi, s-a deplasat la locuinţa unei femei de 43 de ani din localitatea Pinticu, având asupra sa un pistol cu potenţial letal, supus autorizării, iar atunci când i s-a cerut să iasă din curte a început să o ameninţe pe femeie cu moartea.

Ulterior, pe fondul apariţiei a patru bărbaţi în faţa locuinţei, bărbatul de 33 de ani ar fi executat două focuri de armă, fără drept, ameninţând totodată cu moartea pe unul dintre bărbaţi.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au intervenit la locul evenimentului, unde au descoperit şi ridicat pistolul folosit de bărbat, acesta fiind, ulterior, condus la sediul poliţiei, pentru audieri.



În continuarea cercetărilor, la data de 9 mai, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 33 de ani şi au efectuat patru percheziţii domiciliare în municipiul Bistriţa şi în oraşul Sângeorz-Băi, de unde au ridicat două pistoale neletale cu bile, nesupuse autorizării, cinci cartuşe pentru armă neletală, aproximativ 20 de grame de substanţă vegetală, de culoare verde oliv, susceptibilă a avea efect psihotrop, aproximativ trei grame de substanţe psihoactive, două grindere de mărunţit, un cântar de precizie şi plicuri de tip zip-lock, folosite pentru ambalarea substanţelor psihoactive.



Totodată, din cercetări a reieşit faptul că, în vara anului 2021, bărbatul ar fi deţinut în locuinţa sa din municipiul Bistriţa cantitatea de 100 de grame de "sare de baie" şi un kilogram de canabis, în scopul comercializării.

În timpul desfăşurării percheziţiei domiciliare din municipiul Bistriţa, a fost depistat un cetăţean spaniol, de 45 de ani, care s-a prezentat la imobilul respectiv conducând un autoturism şi asupra căruia poliţiştii au descoperit două plicuri în care se afla o substanţă vegetală susceptibilă a avea efect psihotrop.

În urma testării cu aparatul DrugTest de către poliţiştii Biroului Rutier, a reieşit faptul că spaniolul era pozitiv în cazul substanţei canabis, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

Ulterior, la solicitarea poliţiştilor, bărbatul a predat de la locuinţa sa un recipient în care se aflau mai mulţi muguri vegetali susceptibili a avea efect psihotrop.

La data de 10 mai, poliţiştii au efectuat alte trei percheziţii domiciliare, de data aceasta la imobile din Bistriţa şi Ragla folosite de cetăţeanul spaniol, de unde au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 10 grame de substanţă vegetală, de culoare verde oliv, susceptibilă a avea efect psihotrop, un cântar de precizie, un grinder ce conţinea urme de substanţă vegetală şi mai multe plicuri de tip zip-lock.

Din cercetări, a reieşit faptul că cetăţeanul spaniol ar fi introdus ilegal pe teritoriul României cantităţi de canabis, efectuând, totodată, în cursul anului 2021, mai multe operaţiuni de vânzare.

Tot în ziua de 10 mai, bărbatul de 33 de ani din Sângeorz-Băi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat penal pentru infracţiunile de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept, violare de domiciliu şi ameninţare, trafic de droguri de risc, deţinere de droguri în scop de consum propriu şi orice operaţiuni cu substanţe psihoactive.

În urma delegării DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, poliţiştii continuă documentarea activităţii infracţionale a cetăţeanului spaniol, suspectat de trafic internaţional de droguri de risc, trafic de droguri de risc, deţinere de droguri în scop de consum propriu şi orice operaţiuni cu substanţe psihoactive şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. AGERPRES (AS - autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...