Bistriţa-Năsăud: Soţia unui pacient cu coronavirus a născut la SJU, unde sunt 13 persoane internate cu Covid-19

Bistriţa-Năsăud: Soţia unui pacient cu coronavirus a născut la SJU, unde sunt 13 persoane internate cu Covid-19

Soţia unui pacient diagnosticat cu Covid-19 a născut miercuri, prin cezariană, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa, într-o sală de operaţii special amenajată pentru suspecţii de infectare cu noul coronavirus, în timp ce soţul era internat în Secţia externă de Boli Infecţioase, potrivit datelor comunicate, în cadrul unui briefing de presă, de către managerul unităţii medicale, Gabriel Lazany.

"Astăzi am avut şi o mamă care a născut prin cezariană, soţia unui pacient infectat cu Covid, care este internat la Secţia de boli infecţioase. S-a folosit sala de operaţii special amenajată în zona Covid. Mama este izolată în Terapie Intensivă, pentru că este cu cezariană, în zona Covid, deci personalul merge echipat cu absolut tot ce trebuie", a spus Lazany.

În cursul zilei de marţi, la acelaşi spital a fost operată o femeie suspectă de infectare cu Covid-19, de către o echipă de la Urologie.

În ceea ce priveşte numărul pacienţilor confirmaţi cu Covid-19 şi spitalizaţi, managerul SJU Bistriţa a declarat că, la Secţia de Boli Infecţioase, există 13 astfel de cazuri, printre care se numără un copil în vârstă de un an şi o lună, dar şi trei angajaţi de la spitalele din Bistriţa şi Năsăud care au venit în contact cu o pacientă infectată cu noul coronavirus, respectiv un medic de la Spitalul orăşenesc din Năsăud şi o infirmieră şi o îngrijitoare de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean.

"La Secţia de Boli Infecţioase, azi dimineaţă, când am primit raportul, erau 12. Între timp, a mai apărut un caz, o infirmieră de la Secţia de Boli Infecţioase, contact cu persoana L.M (femeie din comuna Salva diagnosticată cu Covid-19 - n.r.), deci ar trebui să avem 13 acum. Dintre cei 13, niciunul nu este internat la ATI. La ATI, în prezent avem patru pacienţi care sunt suspecţi, încă neconfirmaţi. Pacienţii care sunt internaţi la Terapie Intensivă sunt în stare mai gravă şi au nevoie de tratament special", a spus Lazany.

În ceea ce priveşte personalul de la SJU Bistriţa, managerul Gabriel Lazany a declarat că s-a confruntat până acum cu două demisii ale unor asistente medicale de la secţiile de Ortopedie şi Obstetrică-Ginecologie, care au invocat motive personale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...