Bistrița-Năsăud: Trei arestați și opt persoane sub control judiciar, în dosarul braconierilor

Bistrița-Năsăud: Trei arestați și opt persoane sub control judiciar, în dosarul braconierilor

Trei dintre bistrițenii acuzați de braconaj cinegetic cu arme introduse ilegal în țară au fost arestați preventiv, iar alți opt se află sub control judiciar, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Aceștia sunt suspectați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care se numără contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, informează sâmbătă IPJ Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de vineri, cele 11 persoane, pe numele cărora s-au emis inițial mandate de reținere pentru 24 ore, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Față de trei dintre persoanele cercetate, instanța a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, acestea fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud.

În celelalte opt cazuri, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora.

Polițiștii bistrițeni au efectuat, joi, 28 de percheziții domiciliare, la 18 suspecți, de unde au ridicat suma de 20.000 de lei, o armă de vânătoare, cartușe letale, lunete și accesorii pentru arme de foc, carne de vânat, trofee, articole pirotehnice și alcool.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…