Bistrița-Năsăud: Trei arestați și opt persoane sub control judiciar, în dosarul braconierilor

Trei dintre bistrițenii acuzați de braconaj cinegetic cu arme introduse ilegal în țară au fost arestați preventiv, iar alți opt se află sub control judiciar, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Aceștia sunt suspectați de comiterea mai multor infracțiuni, printre care se numără contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, informează sâmbătă IPJ Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de vineri, cele 11 persoane, pe numele cărora s-au emis inițial mandate de reținere pentru 24 ore, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

Față de trei dintre persoanele cercetate, instanța a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, acestea fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bistrița-Năsăud.

În celelalte opt cazuri, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora.

Polițiștii bistrițeni au efectuat, joi, 28 de percheziții domiciliare, la 18 suspecți, de unde au ridicat suma de 20.000 de lei, o armă de vânătoare, cartușe letale, lunete și accesorii pentru arme de foc, carne de vânat, trofee, articole pirotehnice și alcool.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…