Bitcoin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni

Bitcoin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele 18 luni

În weekend, Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020 pentru a tranzacţiona sub 25.000 de dolari în cursul zilei de luni, arată CoinMarketCap. Tokenul este cu aproximativ 63% sub nivelul record de 69.000 de dolari pe care l-a atins în noiembrie anul trecut.

S-au prăbuşit şi alte monede, inclusiv Eter, Cardano, Solana şi Dogecoin. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă, a scăzut cu 15,8% pentru a se tranzacţiona la 1.234,93 USD, preconizată a fi cea mai mare scădere de o zi dintr-un an, în timp ce Cardano şi Solana au scăzut cu 13%, respectiv 16%. Moneda meme Dogecoin a scăzut cu 14%.

Ratele ridicate ale inflaţiei din SUA au determinat Rezerva Federală să îşi intensifice eforturile de a controla presiunile preţurilor folosind o politică monetară mai agresivă.

Comitetul de stabilire a politicilor Fed este de aşteptat să anunţe o creştere de jumătate de punct a ratei dobânzii atunci când îşi încheie reuniunea de miercuri, ceea ce ar aduce rata de referinţă la 1,5%. Banca centrală a majorat ratele cu jumătate de punct în luna mai, iar pieţele arată că investitorii se aşteaptă la o serie de creşteri anul acesta.

Între timp, criptocreditorul Celsius Network a declarat duminică că va întrerupe retragerile şi transferurile între conturi din cauza „condiţiilor extreme de pe piaţă”.

„Din cauza condiţiilor extreme de piaţă, astăzi anunţăm că Celsius întrerupe toate retragerile, schimburile şi transferurile între conturi. Luăm această măsură necesară … pentru a stabiliza lichidităţile şi operaţiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra şi proteja activele”, a declarat compania într-o postare pe blog.

„În plus, clienţii vor continua să acumuleze recompense în timpul pauzei, în conformitate cu angajamentul nostru faţă de clienţii noştri”.

Celsius Network, care a obţinut o finanţare de 750 de milioane de dolari la sfârşitul anului trecut, este un jucător important în domeniul împrumuturilor crypto. Acesta oferă produse purtătoare de dobândă clienţilor care îşi depun criptomonedele la companie şi împrumută criptomonede pentru a obţine un randament.

Anunţul a declanşat o scădere cu 54% a simbolului său Celsius (CEL), pe CoinMarketCap.

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a cerut săptămâna trecută o reglementare mai strictă a industriei cripto. Ea a spus că monedele virtuale sunt o „investiţie foarte riscantă”, la un eveniment de joi organizat de New York Times, adăugând că Congresul ar putea reglementa ce active ar putea fi incluse în planurile de pensie, potrivit Bloomberg.

„Nu spun că o recomand, dar în opinia mea ar fi un lucru rezonabil”, a spus Yellen.

În weekend şi luni dimineaţa, peste 200 de miliarde de dolari au fost şterse de pe întreaga piaţă a criptomonedelor. Capitalizarea pieţei criptomonedei a scăzut luni sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021, potrivit datelor CoinMarketCap.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”