Bixi-Pompiliu Mocanu spune că Talpan nu are pregătirea necesară pentru a-i lua locul la CSA Steaua

Bixi-Pompiliu Mocanu spune că Talpan nu are pregătirea necesară pentru a-i lua locul la CSA Steaua

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Bixi-Pompiliu Mocanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Florin Talpan, consilierul juridic al CSA, nu are pregătirea necesară pentru a-i lua locul.

Întrebat ce părere are despre faptul că Florin Talpan se autopropune public în funcţia de comandant al CSA Steaua, Mocanu a răspuns: "Trăim într-o democraţie, suntem ţară UE şi e dreptul fiecăruia să se exprime. Domnul Talpan se exprimă public însă neţinând cont de gradul pe care îl are şi de faptul că activitatea dânsului este constrânsă de lege şi regulamentele militare. Apoi, nu cred că toţi cei care s-ar putea propune (n.r. - pentru funcţia de preşedinte al CSA Steaua) ar putea îndeplini şi condiţiile. Dânsul, trecând peste faptul că nu are pregătirea necesară, nu îşi dă seama ce înseamnă să conduci un club ca Steaua din punct de vedere administrativ. Avem cam 2.200 de oameni de care trebuie să avem grijă, dintre care aproape 1.700 de sportivi. Avem un buget care impune cheltuirea lui cu grijă pentru că în mare parte e buget public. Sunt convins că o funcţie de preşedinte, de comandant, necesită nu numai abilităţi de ordin managerial, ci şi cunoştinţe din punct de vedere militar, iar domnul Talpan nu le are nici pe unele, nici pe altele".

"Am discutat de nenumărate ori, dar dânsul e foarte schimbător. Când e vorba despre persoana dânsului e foarte atent cu ceea ce se întâmplă şi... Pe 7 mai spunea public că sunt cel mai bun comandant dintre ultimii patru ani şi că mă va susţine până în pânzele albe. Dar orice fel de acţiune de-a mea care îl deranjează cumva îl conduce la astfel de acţiuni (n.r. - declaraţii). Noi vom merge mai departe pe drumul ales, îl vom sprijini în tot ceea ce face cu toate resursele. Dar îl şi întrebăm ce face cu aceste resurse, pentru că aşa e corect. Iar atunci când nu ştie să ne spună ce a făcut cu ele trebuie să ne dea nişte explicaţii. Şi probabil că ieşirile dânsului din ultima vreme se datorează acestor aspecte", a adăugat Mocanu.

Consilierul juridic al CSA Steaua, Florin Talpan, a câştigat pentru gruparea militară mai multe procese cu FCSB, club finanţat de Gigi Becali, în ultimii ani. În ultimul proces în care a reprezentat CSA Steaua, Tribunalul Bucureşti a decis că palmaresul echipei de fotbal în perioada 1947-2003, aparţine grupării aflate în prezent în Liga a IV-a, inclusiv Cupa Campionilor Europeni din 1986.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…