Blaga: Noi ne dorim schimbarea lui Ponta, dar ideea lui Dragnea este năstrușnică

Blaga: Noi ne dorim schimbarea lui Ponta, dar ideea lui Dragnea este năstrușnică

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat luni că liberalii își doresc schimbarea din funcție a premierului Victor Ponta, însă a catalogat drept năstrușnică poziția liderului social-democraților Liviu Dragnea privind această chestiune.

"Noi ne dorim schimbarea lui Victor Ponta, dar nu pot să înțeleg poziția dlui Dragnea. Adică ce-i cere dlui președinte și cine îi dă dreptul să îi ceară asta? Altă idee năstrușnică. Avem o Constituție care spune exact pașii care trebuie făcuți în momentul în care PSD, în sfârșit, poate ajunge la concluzia că dl Ponta, în fruntea Guvernului, face mult rău României și lor, că altfel nu i-ar interesa", a spus Blaga, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Dragnea a afirmat duminică, întrebat dacă va negocia cu președintele Klaus Iohannis schimbarea premierului, după alegerile din PSD, că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar "solicitări" sau "invitații" pe această temă.

Tot luni, copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că liberalii au discutat și despre alegerile din PSD.

"Am discutat cu interes tema alegerilor din PSD și concurența pe care dl Dragnea și-a făcut-o singur și am apreciat că inclusiv persoane care nu sunt membre PSD au votat pentru candidatura dlui Dragnea, ba chiar unii colegi au întrebat în glumă dacă vreo persoană decedată a votat această candidatură. Nu știm răspunsul, dar probabil nu este relevant. Un candidat unic la PSD este întotdeauna o dovadă de democrație. Este o dovadă că PSD a ajuns pe culmi înalte în ceea ce privește reforma", a susținut Gorghiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi, cum zice omul ăsta?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?