Blat la semimaratonul de la Beijing: 3 africani au încetinit la finiș ca să câștige un chinez. Ce au pățit cei 4 VIDEO

Blat la semimaratonul de la Beijing: 3 africani au încetinit la finiș ca să câștige un chinez. Ce au pățit cei 4 VIDEO

Semimaratonul de la Beijing arată că inclusiv în acest domeniu se fac aranjamente. Cursa s-a încheiat cu o scenă regretabilă, trei sportivi încetinind chiar înainte de linia de finiș pentru a-i permite unui chinez să-și adjudece victoria. Toți patru au fost sancționați.

Organizatorii semimaratonului de la Beijing au decis să retragă medaliile celor patru sportivi care "au terminat penibil cursa", notează Marca. Cei trei alergători africani - etiopianul Dejene Hailu Bikila și kenyenii Robert Keter și Willy Mgnangat, s-au aliniat, părând că încetinesc intenționat, în timp ce unul dintre ei și-a întins brațul spre exterior, ca și cum le-ar fi semnalat celorlalți doi să rămână în spatele lui și să îi permită lui He Jie să treacă. Ba chiar i-a făcut semne asiaticului să se ducă în față, astfel că He Jie a trecut linia de sosire cu doar o secundă înaintea celor trei alergători africani.

Chinezul a trecut primul linia de finiș, ajutat de ”prietenii” săi. Foto X

Le-au fost luate medaliile și banii

Organizatorii competiției desfășurate pe 14 aprilie au publicat ieri decizia, după ce au vizionat imaginile cu finalul cursei . Atât sportivul chinez He Jie, care a câștigat după ce i s-a permis acest lucru, cât și cei trei alergători africani care au condus cursa până la ultimii metri, kenyenii Keter și Mnangat și etiopianul Hailu, au fost deposedați de medalii, precum și premiile în bani obținute la semimaraton.

Kenyanul Mnangat a recunoscut pentru ziarul "South China Morning Post" că l-a lăsat pe He să câștige pentru că este "prietenul său", dar această lipsă de competitivitate l-a costat medalia și premiul în bani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro