Blinken își prelungește turneul diplomatic în Orientul Mijlociu

Blinken își prelungește turneul diplomatic în Orientul Mijlociu

Secretarul de stat american Antony Blinken se va întoarce luni în Israel, prelungind cu o zi turneul său diplomatic în Orientul Mijlociu.

Antony Blinken FOTO EPA-EFE

Un anunț în acest sens a fost făcut de un oficial de rang înalt din Departamentul de Stat în timp ce Israelul se pregăteşte pentru o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, aflată sub controlul Hamas.

Statele Unite fac eforturi pentru a împiedica extinderea conflictului între Hamas și Israel, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Mai devreme, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat promisiunea sa de a „demola” Hamas.

Blinken se află de joi într-un turneu început la Tel Aviv și continuat în șase țări arabe. Șeful diplomației americane se află în prezent la Cairo pentru o întrevedere cu liderul egiptean Abdel Fatah al-Sisi.

Washingtonul a devenit din ce în ce mai îngrijorat de luptele dintre Hamas și Isrel şi a avertizat Iranul să nu le extindă. În acest context, Blinken a cerut cooperarea aliaţilor arabi, precum şi a Chinei, o ţară cu influenţă asupra regimului de la Teheran, pentru a limita conflictul.

Însă Iranul a avertizat sâmbătă seara asupra unor „consecinţe de mare amploare” dacă Israelul nu oprește bombardamentele în Fâșia Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat