Blinken şi Kuleba au discutat la telefon despre suplimentarea ajutorului militar pentru Ucraina

Blinken şi Kuleba au discutat la telefon despre suplimentarea ajutorului militar pentru Ucraina

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken au avut marţi o conversaţie telefonică în care au discutat despre o posibilă suplimentare a ajutorului militar acordat Kievului de către Washington şi despre impunerea de noi sancţiuni care să vizeze Rusia, transmite miercuri EFE, preluat de Agerpres.

Ministrul ucrainean de externe a avut o convorbire telefonică cu omologul său american FOTO ARHIVĂ

Cei doi înalţi diplomaţi au discutat telefonic chiar în ziua în care preşedintele american Joe Biden a ținut discursul privind Starea Uniunii, în care a abordat şi situaţia din Ucraina, scrie Agepres care preia cotidianul The Kyiv Independent

În afara suplimentării ajutorului militar şi a impunerii de noi sancţiuni Rusiei, Kuleba a explicat că a mai discutat cu omologul său american şi despre ''pregătirile unor evenimente importante'' pe măsură ce "invazia la scară largă a Rusiei se apropie de pragul de un an'' de la declanşarea sa, la 24 februarie 2022.

"Rusia comite o eroare gravă dacă se gândeşte că cineva se va plictisi să lupte împotriva răului pe care (Moscova) îl aduce (cu sine)", a declarat Kuleba, potrivit sursei citate.

Războiul din Ucraina a fost unul dintre subiectele centrale ale discursului lui Biden, preşedintele american apreciind că acest conflict evocă imagini ale ''morţii şi distrugerii'' pe care Europa le-a suferit în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul discursului său în faţa camerelor reunite ale Congresului SUA, Biden s-a adresat ambasadoarei Ucrainei la Washington, Oksana Markarova, invitată din nou să asiste la discurs, alături de Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Joe Biden i-a transmis Oksanei Markarova că SUA sunt ''unite'' în sprijinul lor către ţara invadată de către Rusia.

''Vom fi alături de dumneavoastră atât timp cât este necesar'', a insistat Biden.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

3 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 Foarte interesante amănunte...